De Dijk ziet winst in slotfase in rook opgaan na comeback Hoek

Vijf minuten voor tijd dacht derdedivisionist De Dijk de eerste driepunter van dit seizoen te hebben. Een 2-3 voorsprong was op bezoek bij Hoek niet genoeg voor de volle buit. De ploeg van Kees Oostermeijer ging in de slotfase alsnog onderuit: 4-3.

Het begon fantastisch voor De Dijk, want na dertien minuten hadden de bezoekers een voorsprong te pakken. Een uithaal van Kubilay Koylu van ruim veertig meter was doelman Jordi de Jonghe op vreemde wijze te machtig. Rik Impens trok de stand tien minuten later gelijk. Die 1-1 leek ook de rust te halen, totdat de Amsterdammers in de blessuretijd van de eerste helft werden verrast door een fantastisch doelpunt van Zinou Chergui. Hij zag keeper Nick Borgman iets te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf zijn eigen helft raak: 1-2.

Toch toonden de bezoekers in de tweede helft veerkracht. Koylu tekende met zijn tweede van de middag voor de gelijkmaker en in de 85ste minuut bracht Mick Christophersen De Dijk zelfs aan de leiding. De eerste zege van dit seizoen leek aanstaande, maar daar stak Hoek-spits Kyle Doesburg in de slotfase een stokje voor. Door zijn twee treffers, waarvan de beslissende pas in de 93ste minuut, moest De Dijk met lege handen terugkeren uit Zeeuws-Vlaanderen.

De Amsterdammers blijven wachten op de eerste winstpartij, al zijn ze hier de afgelopen weken een aantal keer dichtbij geweest. Na acht wedstrijden staat de teller nog steeds op slechts één puntje. Volgende week krijgt de nummer voorlaatst VVOG op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.