De feiten en cijfers van alle clubs in onze regio

Het seizoen 2016/2017 is aanstaande. Tijd om alle feiten en cijfers van de clubs die wij volgen op een rijtje te zetten. Komend seizoen volgen wij 89 clubs met 124 teams in onze regio. En wist je dat de zaterdag een groter aandeel heeft dan de zondagteams?

Het Amsterdamsche Voetbal zal in het nieuwe seizoen 34 competities volgen en allemaal hebben ze een eigen klassenpagina. Alle competities tellen minimaal één club uit onze regio. Om veel van onze bezoekers een plezier te doen hebben we twee afdelingen (derde divisie zaterdag en zondag 2A) extra toegevoegd.

Van de Tweede Divisie tot met de zondag vijfde klasse D en van de Eredivisie zaalvoetbal tot de vrouwen tweede klasse E. Alles uit de regio groot Amsterdam (inclusief Almere en Purmerend) is komend seizoen weer te volgen. U hoeft geen uitslag te missen van alle competities en natuurlijk het bekertoernooi en de nacompetitie. Van de eerste tot de laatste minuut zijn we er bij.

Het zaterdagvoetbal kent dit seizoen zestig teams die onze aandacht verdienen. Twee teams komen uit in de Hoofdklasse. Verder hebben we twee eersteklassers, negen in de tweede klasse, 21 in de derde en 26 teams in de vierde klasse. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Nieuw Sloten, NFC en SDW verdwenen. Nieuw zijn Atletico Amsterdam en DWS (beide in de vierde klasse).

Op zondag staan 53 teams op onze lijst. Drie clubs in de Divisie (AFC, De Dijk en OFC), een hoofdklasser, drie eersteklassers, zes teams in de tweede klasse, twaalf in de derde klasse. Daarnaast ook nog 23 in de vierde en vijftien in de vijfde klasse. Muiden, Muiderberg, FC Amsterdam, Overamstel en Buitenboys hebben dit seizoen geen eerste zondagelftal meer. Daar tegen over staat de komt van Atletico Amsterdam en Badhoevedorp.

Bij de vrouwen volgen we negen elftallen en in de zaal richten we ons op de eredivisie met ASV Lebo en ’t Knooppunt.

Aanstaande maandag (1 augustus) zullen alle klassenpagina’s vernieuwd zijn en kunt de de eerste twee speelronden zien van alle afdelingen.

Foto boven: Tom Poederbach