Home / Algemeen / De Germaan en SC De Eland gaan fuseren

De Germaan en SC De Eland gaan fuseren

De Amsterdamse voetbalclubs De Germaan en SC De Eland gaan met ingang van komend seizoen fuseren. De nieuw te vormen club zal op de velden van De Germaan gaan spelen. Vooruitlopend op de fusie zal De Eland vanaf 2015 haar wedstrijden al bij De Germaan gaan spelen.

SC De Eland is nu nog actief op Sportpark Sloten. Vorige weke vrijdag werd er een afscheid genomen van het huidige clubhuis door de huidige en oud-leden van de club. De fusie is min of meer noodgedwongen omdat De Eland een schuld heeft van 20.000 euro aan het Stadsdeel. Omdat de club nu gaat fuseren wordt de schuld kwijt gescholden.

Na de winterstop is Sportpark De Eendracht dus de thuishaven van De Eland. Met ingang van het seizoen 2015/2016 zal de fusie tussen twee clubs een feit zijn. De fusieclub zal dan verder gaan onder de naam Germaan/De Eland. “Beide oude verenigingen uit Amsterdam hebben een cultuur die veel overeenkomsten kent. We willen samen een vitale en sterke vereniging worden in Amsterdam. We zien deze fusie dan als een enorme uitdaging en hopen onze nieuwe doelen te bereiken”, laat De Germaan-voorzitter Rein Slemmer weten.

Later meer over de fusieclub Germaan/De Eland.

Send this to a friend