Home / Algemeen / De Graaf velt Ajax met 5 goals

De Graaf velt Ajax met 5 goals

De flow waarin Ajax zat werd vorige week andermaal onderbroken door de meest gevreesde tegenstander op dit moment in de wereld: corona. Zou de noodgedwongen adempauze invloed hebben op het duel met VVOG?

De wedstrijd begon op een verlaten en guur sportpark de Toekomst ruim 15 minuten later wegens de grote drukte op de A1 waar de spelersbus uit Harderwijk in terecht kwam. De bezoekers, met in de gelederen ex Ajacied Jake Wollgarten, startten flitsend. Een diepe bal vanuit het middenveld bereikte Job Hoogedoorn, die op maat Jeremy de Graaf bediende die na 45 seconden al de 0-1 binnenschoot. Ajax, dat nog amper in balbezit was geweest, kreeg amper 5 minuten later al de tweede klap te verwerken toen onnodig balverlies in de eigen verdediging van Xamm Flemming tot voorzet werd verwerkt door Jeremy de Graaf. Hij liet Jeffrey Snijders de 0-2 aantekenen. Ajax kwam langzaam bij van de doffe dreun die VVOG had uitgedeeld. Stukje bij beetje herpakte Ajax zich. De eerste poging kwam van de voet van Flemming, die de vrije trap van Lars Middelwijk ruim naast schoot. Ajax toonde veerkracht en bouwde steeds meer aan en veldoverwicht.

Dat kreeg in de 18e minuut zijn verdiende uitwerking. De corner die Jip Bartels nam werd binnen gekopt door Tristan Buis (1-2). Ajax knokte en kwam regelmatig tot prima aanvallen. Zo ook in de 25e minuut toen Michel van Aggele Kaj de Jong. De Jong werd daarna met een duwtje in de rug uit balans werd gebracht, maar scheidsrechter Kraak voelde er niets voor om dit te bestraffen. Het was een boeiend, open duel, omdat VVOG regelmatig uitstekend anticipeerde op de foutjes die Ajax maakte. Daardoor golfde het spel op en neer. In de jacht op de gelijkmaker schoot Ajax zich echter weer in de voet. Een tackle van Flemming op Job Hoogedoorn betekende een strafschop, die feilloos werd binnengeschoten door De Graaf. Ajax toonde echter flinke inzet en vond nog voor rust werd aansluiting. Na een goede individuele actie knalde Buis de 2-3 in de verre hoek.

Snel na rust was de marge echter weer twee, toen de bal weer op de stip ging na een duel tussen Luuk Slegt en Jake Wollgarten. De Graaf maakte zijn derde van de middag. Ajax was het daarna kwijt en ging teveel mee in het spel van VVOG, dat daardoor verder kon uitlopen. Het was De Graaf die zijn vierde en vijfde goal van de middag maakte, op aangeven van Job Hoogendoorn en Yasin Kurt. Daarmee was de wedstrijd met nog ruim twintig minuten te gaan gespeeld. Ajax kreeg de organisatie daarna pas weer een beetje op gang toen Eyong Enoh het veld betrad. De Amsterdammers werden voor hun harde werken nog wel beloond met een goal van Jip Bartels in blessuretijd, na goed voorbereidend werk van Anouar Moussa en De Jong.

Als er volgende week nog gevoetbald wordt, gaat Ajax op bezoek bij ACV, dat één puntje meer heeft en ook één plek hoger op de ranglijst staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)