Foto: Jaap Maars

Jordy de Groot (Legmeervogels) klaar voor topper tegen ZSGOWMS

Alleen Topklasser AFC wist dit seizoen Legmeervogels in een officieel duel te verslaan. Dat de formatie van trainer Jack Honsbeek afgelopen weekend beslag legde op de tweede periodetitel in de zondag tweede klasse B was dan ook geen verrassing. Aankomend week staat de topper bij ZSGO/WMS op het programma. “Een belangrijk duel”, weet aanvaller Jordy de Groot.

Bij winst neemt de ploeg uit Uithoorn verder afstand van de nummer twee, de voorsprong is nu negen punten. De Amsterdammers hebben wel een duel minder gespeeld. “Als we zondag winnen, zijn we echt los”, aldus De Groot, die al vanaf de jeugd bij Legmeervogels speelt. “Toen ik enkele jaren geleden bij de eerste selectie kwam, speelden we nog in de derde klasse. Dit jaar spelen wij voor het tweede jaar op rij een niveau hoger.”

Legmeervogels won zondag, mede dankzij twee treffers van De Groot, met 4-0 van SCH’44. Het betekende de twaalfde zege van het seizoen. De vier overige competitieduels mondden uit in een gelijkspel. “Het zou prachtig zijn als we eindelijk kunnen promoveren naar de eerste klasse. Vorig jaar waren we er al dicht bij.”

Foto: Jaap Maars. Jordy de Groot in actie tijdens het duel met SCH'44.

“Het doel is ook om kampioen te worden. Daarnaast wil ik mezelf als voetballer blijven ontwikkelen. Of dat bij Legmeervogels is durf ik niet te zeggen, maar op dit moment heb ik het nog enorm naar mijn zin. We zijn een echt vriendenteam en spelen al langere tijd met elkaar samen.”

Eerder dit seizoen versloeg De Groot met zijn team ZSGO/WMS. “We werden in het zadel geholpen door twee rode kaarten, maar de 3-1 zege was verdiend. In die wedstrijd lieten wij al zien dat we niet snel in paniek raken. Ook als het lang 0-0 blijft, blijven wij ons eigen spelletje spelen. Daarnaast scoren we elke week. Ik kijk dan ook uit naar de komende weken, waarin we de complete top treffen.”

Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)