De Haze (HBOK): “Merk aan alles dat we beter en volwassener zijn”

Met een grotendeels vernieuwde selectie en een trainer die nu vanaf de voorbereiding bezig is, zal HBOK na de degradatie proberen zo snel mogelijk terug te keren in de zaterdag tweede klasse.

Sinds februari staat De Haze aan het roer in Zunderdorp, nadat hij de ontslagen Marc Onsia opvolgde. Onder zijn leiding lukte het via de nacompetitie niet om degradatie te ontlopen. “Het is erg lastig om, over de helft van het seizoen, dingen in het team te repareren of naar je hand te zetten.” Nu heeft hij tijdens de voorbereiding wel de tijd om een team te smeden. “De competitie begint over anderhalve week, dus het is tijd om aan elkaar te wennen en een team te vormen.”

De eerste resultaten zien er goed uit. Hoewel de groepsfase van de districtsbeker geen goede graadmeter is met vierdeklassers als tegenstanders – SDZ (7-0) en DZS (10-0) werden verslagen – werkten de Zunderdorpers met twaalf nieuwelingen wel aan het vertrouwen. “De resultaten geven aan dat we een sterk elftal hebben. Maar er zijn veel jongens die een tijd niet gevoetbald hebben of terugkeren van blessures. daar moeten we zuinig mee zijn.”

De doelstelling voor dit seizoen is duidelijk voor De Haze: HBOK moet weer terug naar de tweede klasse. “Als iedereen fit is, ziet het er goed uit. Dan gaan we voor de hoofdprijs, voor het kampioenschap. Het is afwachten hoe het zich ontwikkelt. Gezien het plezier en de wil in de selectie, moeten wij meedoen voor promotie. Tijdens de trainingen merk je aan alles dat we beter en volwassener zijn. Wat dat betreft is het niet te vergelijken met vorig jaar. Het is een wereld van verschil.”

Foto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)