De Jong acht KDO niet kansloos tegen Legmeervogels: “Met strijd kun je veel winnen”

Voor KDO-trainer Raymond de Jong is de derby tegen zondag eersteklasser Legmeervogels een speciale wedstrijd. KDO vecht voor zijn laatste kans in de districtsbeker tegen de oude club van De Jong.

Zelf speelde de oefenmeester jarenlang in het eerste elftal van Legmeervogels. “Het blijft natuurlijk leuk om tegen je oude club te spelen. Ik heb ook gehoord dat er veel publiek op af gaat komen, ook uit Uithoorn. Meer dan dat er normaal langs de lijn staat. Ik kijk er erg naar uit.”

“Het blijft natuurlijk leuk om tegen de dorpsgenoot te spelen. Maar ik zie deze wedstrijd meer als een oefenwedstrijd om spelers uit te proberen”, vervolgt De Jong. “Binnen de selectie leeft de derby enorm. Niemand wil deze wedstrijd van Legmeervogels verliezen, ze zijn allemaal erg strijdvaardig.”

Dat Legmeervogels als grote broer ook meteen de favoriet is, zegt de trainer niets. “Zij hebben veel goede spelers rondlopen, maar wij hebben ook een aantal leuke spelers in de selectie. Ik acht ons niet kansloos tegen Legmeervogels. Met strijd kun je veel winnen.”

Het bekerduel is de laatste testcase voor de start van het debuutseizoen in de zondag tweede klasse C (24 september tegen TAC’90, red.). KDO hoopt dit seizoen als middenmoter te eindigen. “Het is lastig in te schatten hoe sterk de clubs uit West 2 zijn aangezien ik ze niet goed genoeg ken. Eigenlijk kan je pas na vijf wedstrijden zeggen waar je precies staat. De eerste wedstrijden is iedereen toch nog een beetje opzoek naar de juiste samenstellingen.”

Verslag: Roy Baltus
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)