De Jonge, Cebar, De Haze, Moerland en Middag vallen in de prijzen

Romano de Jonge (OFC) is zojuist op de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal verkozen tot Speler van het Jaar. In het Olympisch Stadion vielen ook trainer Senel Cebar (AGB) en talent Davey de Haze (HBOK) in de prijzen. Bij de vrouwen gingen Ajacied Tessel Middag (speelster) en Buitenveldert-keepster Kaylee Moerland (talent) met de awards vandoor.

De Jonge is de opvolger van Dennis Kaars als Speler van het Jaar en krijgt een voetbalreis aangeboden door Trainingskampen.nl . De 23-jarige middenvelder is bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondag Hoofdklasser, waarmee hij op het punt staat te promoveren naar de Derde Divisie. Ook De Haze is bezig aan zijn eerste seizoen bij zaterdag tweedeklasser HBOK en speelt na de zomer voor De Dijk, dat eveneens in de race is voor de Derde Divisie. De 19-jarige aanvallende middenvelder heeft als Talent van het Jaar een kledingpakket bij Football Temple gewonnen.

Senel Cebar is verkozen tot Trainer van het Jaar. De oefenmeester pakte in het slot van de competitie alsnog het kampioenschap in de zondag derde klasse C met AGB en begint na de zomer aan zijn negende seizoen bij de Amsterdammers. Als opvolger van Kees Oostermeijer (toen Swift, nu WV-HEDW) mag hij naar het NL-Coach Congres later dit jaar.

Bij de vrouwen werd Tessel Middag de Speelster van het Jaar. Ze liep met de Ajax Vrouwen de landstitel op doelsaldo mis, maar heeft nog de kans om de beker te pakken. Kaylee Moerland werd gekozen tot Talent van het Jaar. De keepster van de vrouwen van Buitenveldert blonk uit in de landelijke beker door onder meer een hoofdrol in de gewonnen strafschoppenserie tegen SC Heerenveen. Allebei krijgen ze een kledingpakket van Football Temple.

Daarnaast werden ook Dennis Kaars (De Dijk) en Dominique Hidayat (Kadoelen) gehuldigd. Zij wonnen allebei met afstand het CANS Topscorersklassement en mogen naar Barcelona toe.

Morgen een uitgebreide video over de Awardshow met reacties van alle winnaars.

Op de foto v.l.r. Senel Cebar (AGB, trainer), Romano de Jonge (OFC, speler), Davey de Haze (talent, HBOK), Dennis Kaars (CANS Topscorer), Dominique Hidayat (CANS Topscorer), Tessel Middag (Ajax, speelster), Kaylee Moerland (Buitenveldert, talent)

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!