De kogel is door de kerk: Fusie tussen Blauw Wit en Chabab definitief

Na jaren onduidelijkheid is de kogel nu eindelijk door de kerk. Topklasser Chabab heeft een fusie partner gevonden. En het is niet DWS! De laatste weken is  de samenwerking tussen Chabab en zondag tweedeklasser FC Blauw Wit Amsterdam in en stroomversnelling gekomen. De nieuwe club gaat Blauw Wit/Chabab heten en krijgt de clubkleuren geel, blauw en wit. De wedstrijden zullen worden gespeeld op Sportpar Sloten.

Woordvoerder Khalid Berdouni: ” We gaan inderdaad fuseren. We hebben elkaar nodig om te kunnen blijven voorbestaan.”  Een paar weken geleden besloot Chabab al haar thuiswedstrijden op Sportpark Sloten af te werken. Nu is er dus ook een fusie. Vorig jaar liet Blauw Wit-voorzitter Bernard Frank nog weten niet open te staan voor een fusie, maar in een jaar tijd kan er dus veel veranderen. Frank zal het eerste jaar ook voorzitter  van de nieuwe club zijn. Dat is dan ook tevens zijn laatste jaar als voorzitter.

Khalid Berdouni  is nu nog voorzitter Chabab, maar straks secretaris en woordvoerder van de fusieclub
Khalid Berdouni is nu nog voorzitter van Chabab, maar straks secretaris en woordvoerder van de fusieclub

Het bestuur van de nieuwe vereniging, die in het geel, blauw en wit gaan spelen, zal gaan bestaan uit zeven personen. Beide clubs leveren drie leden en Bernard Frank zal daar als voorzitter aan worden toegevoegd. Namens Blauw Wit nemen Michel Galata, Simon Willing en Liesbeth Stricker plaats in het bestuur. Namens Chabab zal de huidige voorzitter Khalid Berdouni (secretaris en woordvoerder), Patrick Koppenaal en Habib Alami zitting nemen in het bestuur van de nieuwe club.

Berdouni: ‘De afgelopen drie weken hebben we veel en intensief met elkaar gesproken. Zoals het er nu naar uit ziet zal de fusie per 1 mei officieel zijn. We willen echt samenwerken met elkaar.  Met DWS is dat helaas niet gelukt. We kwamen daar gewoon niet op een lijn te zitten met elkaar. Tijdens hun ledenvergadering (28 februari, red.) werd bekend dat Ties Diekema geen voorzitter meer is. Het nieuwe bestuur hebben we officieel een uitnodiging gestuurd om te praten. Daar hebben ze niet op gereageerd, dus was dat hoofdstuk voor ons voorbij.”

Ronald Mauer is portefeuillehouder Sport in het Stadsdeel Nieuw West
Ronald Mauer is portefeuillehouder Sport in het Stadsdeel Nieuw West

Chabab was de afgelopen jaren druk op zoek naar een accommodatie en, eventueel, een fusiepartner. Ruim een jaar geleden zat de voorzitter van Chabab aan tafel bij de LIVE Talkshow van Het Amsterdamsche Voetbal. Over een fusie met Blauw Wit werd toen ook al gesproken. Bekijk het opmerkelijke fragment op 16’40. Daar voorspelt de voorzitter al dat hij op Sportpark Sloten terecht zal komen en sluit hij een fusie niet uit.

Voordat alle plooien glad gestreken zijn, zijn we waarschijnlijk weer een tijdje verder. Berdouni: “We moeten uiteraard weer met het stadsdeel (Ronald Mauer,red.) om de tafel om goede afspraken te maken. Willen we het nieuwe seizoen goed kunnen starten moeten we voor 1 mei alles rond hebben. Het worden dus drukke tijden.”

Zoals het er nu (eind maart) naar uit ziet zullen zowel Chabab als Blauw Wit degraderen. De nieuwe club Blauw Wit/Chabab zal volgend seizoen dan uitkomen in de zondag hoofdklasse A.  De nieuwe fusieclub herbergt inmiddels heel veel verenigingen.  Van origine maken de volgde verenigingen deel uit van de nieuwe club: Sport, Osdorp, Blauw Wit, Neerlandia, SLTO, SCZ’58, ASSV, KBV en nu dus ook Chabab.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)