Vlnr: Kid Ronday, Joey Noorderbos, Jaap Ronday (Technische zaken HBOK), Tom de Lange, Robin Schaaf en Mick Römer

De Lange, Ronday, Noordenbos, Schaaf en Römer naar HBOK

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft zich voor komend seizoen versterkt met maar liefst vijf spelers. Daaronder zijn vier spelers met hoofdklasse ervaring. Bijna allemaal hebben al een verleden bij de club uit Zunderdorp.  Vooral de aanvalslinie van de nieuwe trainer Marc Onsia krijgt een behoorlijk impuls.

De opmerkelijkste aanwinst is Tom de Lange. De aanvallende middenvelder heeft momenteel een basisplaats bij zondag hoofdklasser JOS Watergraafsmeer, maar keert na een seizoen al weer terug bij de club waar zijn vader voorzitter is.

Tom de Lange speelt volgens seizoen weer in het shirt van HBOK
Tom de Lange speelt volgens seizoen weer in het shirt van HBOK

Robin Schaaf komt over van Hollandia. De aanvaller speelde jaren lang bij Monnickendam en stond vorig seizoen ook al in de belangstelling van HBOK. Voor Monnikendam scoorde hij vorig seizoen maar liefst 33 keer.

Kid Ronday komt over van de amateurs van Ajax waar hij nooit echt een vast waarde wist te worden, maar wel regelmatig in het eerste elftal acteerde. De geboren Monnikendammer verruilde Monnickendam in 2013 voor Ajax. Drie jaar later maakt hij dus de overstap naar HBOK.

Joey Noordenbos scoorde tijdens het seizoen 2013/2014 dertig keer voor HBOK
Joey Noordenbos scoorde tijdens het seizoen 2013/2014 dertig keer voor HBOK

Joey Noordenbos verliet de club in de zomer van 2014 voor een avontuur bij (toen nog) zaterdag hoofdklasser Volendam. Daar kwam hij echt amper aan spelen toe. Dat zelfde geldt dit jaar bij De Dijk. Noordenbos, die maar een jaar in Zunderdorp speelde scoorde in het seizoen 2013/2014 maar liefst dertig keer.

Mick Römer (OSV) komt als geboren Zunderdorper ook volgend seizoen naar HBOK. Eerder werd al overeenstemming bereikt met doelman Robin Thiel (OFC). HBOK, dat momenteel bovenaan staat in de derde periode in de tweede klasse A verwacht dat de komende periode zich nog wel meer spelers zullen melden om het team te versterken.

Op de foto boven van links naar rechts, Kid Ronday, Joey Noordenbos, Jaap Ronday (Technische zaken), Tom de Lange, Robin Schaaf en Mick Römer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!