Home / slideshow / De Meer alleen aan kop na zege op RODA ’23

De Meer alleen aan kop na zege op RODA ’23

Na vier duels gaat De Meer verrassend alleen aan kop in Zondag 2b. Het team van Stan Bijl wist zelf te winnen op bezoek bij RODA ’23 en zag IVV gelijk spelen op bezoek bij PVCV.

In de eerste helft liet RODA ’23 een paar goede mogelijkheden onbenut. De Meer ging wel efficiënt om met de kansen en bij de eerste grote mogelijkheid na een klein half uur was het raak voor Tes Abbenhues. Voor rust kopte Abbenhues ook nog de 0-2 binnen, waardoor De Meer met een comfortabele voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Een kwartier voor tijd wist RODA ’23 het weer spannend te maken, toen Sten van den Broek, overgekomen van de zaterdag 1 van RODA ’23, de 1-2 binnen kopte uit een vrije trap. De Meer stond in de slotfase echter goed compact en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Daardoor komt de ploeg nu op 10 punten uit 4 wedstrijden.

Een knappe prestatie van de vorig jaar gepromoveerde ploeg, die bovendien een erg smalle selectie heeft. Zo was Dennis Trefilov, die in de eerste drie duels goed was voor zes goals, er vanwege een blessure tegen RODA ’23 ook niet bij. Komend weekend is De Meer vrij en dat komt de ploeg erg goed uit, het verwacht over twee weken weer wat meer spelers beschikbaar te hebben.

“We hadden vandaag maar twaalf fitte spelers en hebben RODA ’23 wat meer aan de bal gelaten dan hoe we normaal willen spelen. Maar het was vandaag alles voor de winst en we hebben het als team goed gedaan”, aldus een trotse Stan Bijl.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)