De Meer bekroont lange ongeslagen reeks met kampioenschap

De Meer keert volgend seizoen weer terug in de zaterdag derde klasse. De ploeg van Hans Verhoogt kroonde zich door een eenvoudige 3-0 overwinning op TOG tot kampioen van de vierde klasse C. Een fraaie reeks van twaalf wedstrijden op rij ongeslagen was voor de Amsterdammers de bekroning op het kampioenschap

Toen De Meer in de winterstop de koppositie moest delen met Overamstel en CTO’70, had Verhoogt niet verwacht dat het verschil ruim drie maanden later zo groot zou zijn. Met een voorsprong van zeven punten zijn de Amsterdammers in de resterende twee wedstrijden niet meer te achterhalen. “Ik had ons echt niet als favoriet ingeschat. Wij hebben individueel niet de sterkste spelers die er bovenuit steken; de kracht van het collectief en de ervaring hebben eraan bijgedragen dat we vanaf begin november ongeslagen zijn.”

Verhoogt herhaalt het meerdere keren als kracht van dit seizoen. “We zijn dit seizoen begonnen met de organisatie goed te zetten en er als collectief te staan, ook wetende dat wij niet de jongste ploeg van de afdeling hebben”, wijst hij op de gemiddelde leeftijd van dertig jaar. “We moeten niet smijten met de krachten. In het begin hadden we het nog moeilijk, maar deze ploeg is zo gedisciplineerd op een bepaalde manier die voor deze groep het beste is.”

Dat bewees De Meer ook op eigen veld tegen TOG. De thuisploeg gaf nauwelijks een kans weg en sprong uitstekend om met de mogelijkheden die het kreeg. Een schot van Joost van Leeuwen rolde tegen de paal en de terugkerende bal werd door de geheel vrijstaande Jesse Langeveld binnen geschoten: 1-0. TOG kon slechts een paar kleine speldenprikjes uitdelen. Jesse van Schagen kwam niet goed uit met zijn stappen en Boris Liesveld zag zijn rollertje opgeraapt worden door doelman Wolter Visser.

Met een klein uur op de klok verdubbelde De Meer de voorsprong, al zat hier wat geluk bij toen een voorzet van Langeveld door een verdediger van TOG achter zijn eigen doelman werd gewerkt: 2-0. Zeven minuten voor tijd bepaalde Edwin van Wegen de eindstand op 3-0 na een succesvolle combinatie met Van Leeuwen.

Het feest kon uiteindelijk samen met een hoop toeschouwers gevierd worden. Ook dat was de afgelopen seizoenen anders. Verhoogt: “De Zaterdag 1 had de afgelopen seizoenen een bepaalde positie binnen de club. Als je ziet wat voor goodwill we dit seizoen hebben gekweekt.. Dat zie je terug in de belangstelling en het is fantastisch. Een mooie beloning voor de spelers.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!