De Meer door ruime zege op DSS één horde verwijderd van lijfsbehoud

De Meer is door een ruime en eenvoudige overwinning op DSS dichtbij een langer verblijf in de derde klasse. Op eigen veld versloeg de ploeg van Stan Bijl de Haarlemmers met 6-2. De Meer moet volgende week zien af te rekenen met JVC om volgend seizoen opnieuw in de derde klasse uit te komen.

De Meer begon uitstekend aan de wedstrijd en zette DSS direct onder druk. Het verschil tussen de nummer voorlaatst van de derde klasse C en de nummer drie van de vierde klasse D was duidelijk te zien. Bij rust leek het duel dan ook al beslist. Aanvoerder Dylan van Dam brak de ban voor de thuisploeg door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De Meer ging met een 2-0 voorsprong rusten doordat Tes Abbenhues de score verdubbelde.

Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld. De Meer ging op zoek naar de derde treffer om het duel definitief in het slot te gooien. Nadat de thuisploeg enkele kansen had gemist brachten Ruben Peuchen en Abbenhues De Meer in veilige haven door er 3-0 en 4-0 van te maken. DSS deed via Job van der Dries iets terug, maar even later tekende Abbenhues voor zijn hattrick: 5-1. Peuchen bepaalde de eindstand, nadat DSS er nog 5-2 van had gemaakt, op 6-2.

De Meer-trainer Stan Bijl kon na afloop niet anders dan tevreden zijn over de wedstrijd van zijn ploeg. “Het was een uitstekende wedstrijd van ons. Er werd keihard gewerkt en ook nog eens gevoetbald zoals ik dat graag zie. De score had zelfs nog wat hoger kunnen uitvallen. Maar deze overwinning geeft veel vertrouwen voor de beslissende wedstrijd tegen JVC volgende week.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto’s: Jos Spitteler