De Meer in kelderkraker overtuigend te sterk voor tiental Zwanenburg

In de strijd om handhaving in de zondag derde klasse C heeft De Meer drie belangrijke punten bijgeschreven. Op bezoek bij hekkensluiter Zwanenburg won de ploeg van Stan Bijl met duidelijke cijfers. Door een 1-4 overwinning zijn de Amsterdammers uit de gevarenzone.

Na afloop van de zespuntenwedstrijd was er duidelijk sprake van blijdschap. De zege mocht ook wel even gevierd worden. “Het was dikverdiend, het had nog veel meer kunnen zijn. Bij vlagen hebben we echt goed voetbal gespeeld”, vond Bijl. “Het enige wat we ons kunnen verwijten, is dat we veel meer hadden moeten scoren. Maar ik vind dat het team een goede prestatie heeft geleverd.”

De oefenmeester moest wel bekennen dat Zwanenburger Davy Buijs een handje hielp door na tien minuten rood te pakken vanwege natrappen. Daardoor stond De Meer bijna de hele wedstrijd tegen tien man. In de eerste helft lukte het de bezoekers slechts één keer om te scoren: Jesse Bollen was trefzeker uit een hoekschop. Toen Dylan van Dam vlak na rust middels een beetje gefrommel de 0-2 op het scorebord bracht, was er pas sprake van opluchting.

De zege kwam hierna niet meer in gevaar. Milan van Schendel, normaal gesproken speler van het tweede elftal, pikte zijn doelpuntje mee. Nick de Graaf deed nog iets terug namens Zwanenburg, waarna Branco Bolsius de eindstand op 1-4 bepaalde. “Een aanval over tien schijven, echt een goal uit het boekje”, loofde Bijl.

De Meer is naar de tiende plek geklommen, drie punten boven de nacompetitiestreep. Zwanenburg blijft laatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman