De Meer meldt zich door winst op Diemen in middenmoot

Zondag derdeklasser De Meer heeft een flinke stap gezet richting directe handhaving. De ploeg van Stan Bijl won op eigen veld met 2-0 van Diemen. De Amsterdammers hebben zich hierdoor voorzichtig in de middenmoot genesteld.

Halverwege de eerste helft werd de score geopend. Peuchen legde de bal klaar voor de voeten van Dylan van Dam, die deze in de kruising schoot. Diemen probeerde nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Jelle de Wild trof uit een hoekschop de paal en ook Chris Kommers slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren.

Na de rust hadden de bezoekers weinig meer in te brengen. De Meer was de bovenliggende partij en een beslissende tweede treffer kon niet uitblijven. Omdat er een goal werd afgekeurd wegens buitenspel en het aluminium een tweede doelpunt van Van Dam voorkwam, bleef Diemen in de wedstrijd. De ploeg van Mark Steur kon er voetballend weinig tegenover stellen en kwam ook niet tot doelrijpe kansen. Vijf minuten voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Peuchen bepaalde de eindstand op 2-0.

Door de tweede zege op rij heeft De Meer, dat naar de negende plek is geklommen, meer afstand genomen van de gevarenzone. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt inmiddels vijf punten. Diemen lijkt uitgespeeld en bezet de zevende plek op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.