De Meer moet na verlies tegen VSV aan de bak voor handhaving

Het is De Meer niet gelukt zich veilig te spelen in de zondag derde klasse C. Op eigen veld werd met 1-2 van VSV verloren. Daarmee zijn de Amsterdammers veroordeeld tot de nacompetitie.

“Een soort Champions League-finale,” had De Meer-trainer Stan Bijl deze wedstrijd vorige week genoemd. Al voor de wedstrijd was duidelijk dat zijn boodschap bij het team was overgekomen. Ook waren er meer toeschouwers op de wedstrijd afgekomen dan normaal. “Het was een echte finale, zo voelde het wel,” beaamde Bijl na afloop. “Dat zag je ook in het voetbal.” Daarmee doelde de trainer op het onrustige begin, waarin beide ploegen niet goed uit de verf kwamen.

Na 33 minuten kwam De Meer alsnog op achterstand. Rick Michielsen profiteerde namens VSV van een keepersfout bij De Meer: 0-1. Dat bleef de stand tot de 75ste minuut. Daarin rondde Malcolm Meijer een individuele actie af met het tweede doelpunt voor VSV. De 0-2 kwam hard aan bij de thuisploeg, die na rust beter was gaan spelen. “Dat was een mentale tik,” zag Bijl. De Amsterdammers waren geknakt en verloren de hoop op een overwinning. Een late penalty van Dylan van Dam (na een handsbal van VSV) bracht daar geen verandering in. De 1-2 eindstand was dan ook niet voldoende om nacompetitie te ontlopen.

“Van tevoren geloof je er vol in natuurlijk. We hadden verwacht en gehoopt te winnen,” aldus Bijl. “Al met al is het gewoon heel zuur.” De Amsterdammers zullen het verlies moeten slikken en zich nu volledig moeten richten op de nacompetitie. “Op dit moment heeft iedereen er even de pest in en ik zelf ook. We zullen er nog twee keer volle bak tegenaan moeten gaan.” Toch beschouwt Bijl zijn ploeg als verre van kansloos. “We zullen moeten gaan scoren en minder makkelijk goals gaan weggeven. Ik geloof er zeker in.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman