De Meer nog foutloos na late zege bij Swift

De Meer is na vier duels nog zonder puntverlies. De ploeg uit Amsterdam-Oost leek in het duel tegen Swift lange tijd op 0-0 te blijven steken, maar een treffer in de laatste minuut zorgde alsnog voor drie punten. De ploeg van Donovan van Dam gaat na vier duels samen met VVA/Spartaan aan de leiding, Swift bezet de zesde plek in de zondag vierde klasse F.

In de openingsfase kwamen veel passes van De Meer niet aan en speelde Swift vooral de lange bal. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Swift en kwam uit een corner, maar de bal werd in vrijstaande positie over gekopt. In de periode daarna leden beide teams veel balverlies was er in de 23ste minuut de eerste kans voor De Meer. Tes Abbenhues ontving de bal van Dylan van Dam maar schoot over het doel van Swift. Ook de volgende kans was ook voor Abbenhues. De aanvaller zag zijn goede schot uit de benedenhoek worden getikt door doelman Jamir Cornelia.

Swift werd iets sterker en kwam tot een paar mogelijkheden, maar De Meer-doelman Daniel Breitweiser was alert en wist zijn doel schoon te houden. Tien minuten voor de pauze een grote mogelijkheid voor Swift uit een corner, maar ook ditmaal werd de bal overgekopt. De laatste kans voor rust was voor De Meer nadat Krys Zwaga op doel kopte, alleen zag hij zijn inzet recht in de handen van Cornelia terecht komen.

Na rust hetzelfde spelbeeld, twee gelijkwaardige ploegen, maar weinig uitgespeelde kansen. De grootste was voor de thuisploeg, een vrije kopkans werd door Joost Jennekens echter over gekopt. Zo leek het er lange tijd op dat de wedstrijd in een 0-0 zou eindigen. In de 89ste minuut speelde De Meer aanvaller Jesse Bollen zich goed vrij en zijn harde voorzet werd door Abbenhues in het lege doel getikt: 0-1. Swift probeerde het nog wel, maar de verdediging van De Meer stond goed en gaf niks meer weg.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.