Home / Algemeen / De Meer op eigen veld kansloos tegen koploper HBC

De Meer op eigen veld kansloos tegen koploper HBC

Zondag derdeklasser De Meer heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen HBC. De ploeg van Stan Bijl zakte vanaf het begin meer in dan normaal, maar kon niet voorkomen dat de koploper een ruime zege boekte: 0-6.

De Meer speelde in de beginfase compact en dat deden ze aardig, want HBC werd op ruime afstand van het doel gehouden. Tot ruim een halfuur spelen. De Meer-doelman Thibo te Groen kwam te laat op een diepe bal en werd omspeeld door Luke Vahle. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Jesse van Loon, die profiteerde van zwak Amsterdams verdedigen.

In de tweede helft begon De Meer weer vol goede moed, aangezien het in de eerste helft best goed stond tegen de koploper. In de vijftigste minuut moest De Meer echter een mentale tik incasseren. Door miscommunicatie achterin belandde de bal voor de voeten van Van Loon belandde. Daar wist de linksbuiten van HBC wel raad mee.

Na deze treffer leek de thuisploeg het geloof te zijn kwijtgeraakt. De Meer probeerde nog wel te scoren, maar daardoor werden de ruimtes voor HBC ook groter. De bezoekers konden op die manier uitlopen naar een ruime overwinning. Met een hattrick, waarvan één penalty, bracht Vahle zijn totaal van de middag op vier treffers.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman