De Meer op kampioenskoers na eenvoudige zege op achtervolger CTO’70

Koploper De Meer heeft een grote stap gezet naar het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse C. De ploeg van trainer Hans Verhoogt won de topper tegen CTO’70 met 0-3 en zag het gat met de nummer twee hierdoor groeien naar zeven punten. CTO’70 eindigde de wedstrijd met negen man.

De Meer begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde in de eerste tien minuten al een aantal goede kansen uit standaardsituaties. In de tweede minuut van de wedstrijd kopte Titus Witteveen de bal uit een vrije trap van Felix Gerretsen op de lat en in de zevende minuut kregen de gasten hulp van CTO’er Ray Inge, die bij een hoekschop van Gerretsen zijn eigen doelman Anwar Ramkisoen passeerde: 0-1.

Hoewel De Meer vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam, golfde het spel op en neer en waren beide ploegen gevaarlijk voor het vijandige doel. De beste kansen in de eerste helft waren voor de Amsterdammers. Jesse Langeveld had in de 21ste minuut eigenlijk de 0-2 moeten maken, maar diens inzet werd door Ramkisoen gekeerd. Daarna kwam CTO’70 beter in de wedstrijd en kreeg ook de ploeg van Latif Wooter kansen op de gelijkmaker. Toch werd het op slag van rust alsnog 0-2. Na een schitterende steekbal van Jesse Nagtegaal omspeelde Langeveld de doelman en kon hij voor open doel de 0-2 op het scorebord brengen.

De tweede helft begon meteen met een opmerkelijk moment. Bij het betreden van het veld kreeg Ixioman Clarke gelijk een rode kaart te zien van scheidsrechter Appel. De rechtsbuiten van CTO’70 zou de scheidsrechter in de rust hebben beschuldigd van racisme en daar was de leidsman duidelijk niet van gediend.

Ondanks dat CTO’70 met een man minder speelde, was de eerste grote kans in de tweede helft voor de thuisploeg. Een schot van Nirk verdween net naast het doel van doelman Wolter Visser. In de 57ste minuut verdween alle hoop voor CTO’70 toen ook Joshua Bocentini na een tweede gele kaart kon vertrekken en de Duivendrechters het resterende half uur met negen man verder moesten.

De Meer kreeg vervolgens kans na kans, maar wist de overtalsituatie steeds niet om te zetten in een doelpunt. Eerste stuitte Witteveen de keeper, vervolgens schoot Joost van Leeuwen naast en daarna was het opnieuw een redding van Ramkisoen die een treffer voor De Meer in de weg stond.

In de 71ste minuut ging CTO’70 toch voor de bijl. Langeveld werd door de doelman naar de grond gewerkt en scheidsrechter Appel legde de bal op de stip. Gerretsen schoot de bal vervolgens keurig binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

Verhoogt: “Ik vond dat we ook met elf tegen elf goed begonnen aan de wedstrijd. CTO’70 heeft goede spelers, wij zijn als team beter. In de tweede helft staan zij met negen man en moet je eigenlijk ook nog de 0-4 en 0-5 maken. Dat doe je helaas niet, maar we zijn eigenlijk geen seconde in de problemen gekomen. Het kampioenschap is nog niet binnen, wel zijn we op dit moment erg dichtbij.”

CTO’70 lijkt zich te moeten richten op de nacompetitie. “Ik baal hier echt van”, zei Wooter. “We speelden vandaag gewoon niet goed. We zullen er alles aan doen om via die weg alsnog te promoveren, want we willen volgend seizoen graag in de derde klasse spelen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse C.

Verslag en foto’s: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)