De Meer op valreep naast NFC

In de zondag vierde klasse F heeft NFC in de slotfase de zege tegen De Meer weggegeven. Beiden ploegen eindigde het duel met tien man. Louis Achterberg zorgde vlak voor tijd voor de 2-2.

In Amstelveen deden NFC en De Meer niet veel voor elkaar onder. De toeschouwers zagen twee aanvallende teams maar er was zeker geen sprake van goed voetbal. NFC domineerde wat in de eerste twintig minuten maar naarmate de tijd verstreek werd het duel gelijkwaardiger..

545893_646540512057883_774710274_nNa zes minuten spelen kwam De Meer  op een 1 – 0 voorsprong toen een hoge indraaiende voorzet vanaf de rechterkant door Stefan de Vries werd binnen gekopt. NFC deed er daarna alles aan om terug te komen maar creerde in die periode weinig echte kansen. Toch kwam de verdiende gelijkmaker in de 25ste minuut. Na een spelhervatting bleef doelman Joey Hidding te lang aan de rand van de zestien meter hangen. Yacob Sason schatte de situatie in en besloot het even over de middellijn te proberen. Het werd een prachtige lob vanaf zo een 40 meter die via de paal in het verlaten doel belandde, 1 – 1.

1459146_646540948724506_432577075_nDoelman Donny Orlemans verrichtte goed werk toen hij een leep genomen vrije trap tot hoekschop verwerkte . Zes minuten voor rust gaf Nick Roest NFC de leiding  met een mooi doelpunt. Even binnen het strafschopgebied nam hij de bal direct op de schoen en schoot onhoudbaar de 2 – 1 binnen. Dat was ook de ruststand.

1453336_646539735391294_1795890620_nHalverwege de tweede helft raakte Roest geblesseerd en werd vervangen door Christiano Texeira. en kort daarna  bracht trainer Gerard Adelaar Sander klaver  in de plaats van Ralph Jurka. Ook De Meer bracht met Gotoh en Benzindane verse krachten in het veld. Tot de 84ste minuut was het een wedstrijd met wisselende kansen. Toen moest Thomas Gesink na een groffe overtreding op Texeira met rood het veld verlaten.

1459309_646539445391323_290930302_nDe buit leek binnen voor NFC maar De Meer toonde met tien man spelend karakter en kwam in de laatste minuut weer langszij. Louis Achterberg  passeerde doelman Orlemans en de 2 – 2 was een feit. In de slotfase stonden beide ploegen met 10 man omdat Sander Klaver vanwege het slaan van een tegenstander een directe rode kaart kreeg voorgetoverd.  Toen de goed fluitende scheidsrechter Bais voor het einde floot was de stand nog steeds  2 – 2.