Kleine zege voor De Meer op FC Jeugd

De Meer is de competitie gestart met een 2-1 zege op FC Jeugd uit Ede. De Amsterdammers kwamen niet echt in de problemen, maar overtuigend was het ook niet echt, zag trainer Stan Bijl.

“Ons spel was vandaag niet goed. We waren heel slordig in balbezit, leden veel balverlies en gaven veel foute passes”, aldus de trainer. In de eerste helft kwam De Meer, toen spelende in een 5-3-2-formatie, nog wel op een 2-0 voorsprong. Dennis Trefilov opende de score. Een afgeslagen bal uit een corner werd door Trefilov in één keer op de wreef genomen en binnen geschoten. Even later werd het 2-0 toen een inzet van Emre Dalikran binnen viel, nadat deze nog was aangeraakt door een verdediger van FC Jeugd.

In de tweede helft switchte Bijl naar 4-4-2, omdat hij niet tevreden was over het spel in de eerste helft. Het leverde wat meer mogelijkheden op voor De Meer, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet meer. Ook de staat van het veld hielp niet mee: “Sinds de zomer ligt ons veld er helaas al niet goed bij. Daardoor hadden we echt twee tegenstanders vandaag, het veld en FC Jeugd”, aldus Bijl.

De bezoekers kwamen in de slotfase nog wel tot scoren. Roël Tibosch haalde in het strafschopgebied een aanvaller van FC Jeugd neer, waarna de bal op de stip ging. Dion Boonstra zat er nog wel aan, maar kon de 2-1 niet voorkomen. Daarna werd het nog een paar minuutjes spannend, maar De Meer trok de zege uiteindelijk over de streep. “Verdedigend ben ik tevreden, aanvallend was ik dat vandaag niet. Maar al met al ben ik blij dat we gestart zijn met een overwinning en heb ik geen moment het gevoel gehad dat we in de problemen zouden komen”, concludeerde Bijl.

Komende week gaat De Meer op bezoek bij FC Weesp, dat zondag met 5-0 verloor bij Hooglanderveen.