Home / Algemeen / De Meer verliest op bezoek bij Soest voor het eerst sinds oktober

De Meer verliest op bezoek bij Soest voor het eerst sinds oktober

De Meer heeft zondagmiddag een zeldzame nederlaag geleden. De koploper ging dit seizoen pas één keer eerder onderuit. Dat was in oktober, op bezoek bij DCG. Zondag werd verloren bij SO Soest: 5-2.

Nadat de thuisploeg op 1-0 was gekomen, wist De Meer dat voor rust nog wel om te buigen in een voorsprong. Beide goals waren van Boris Santen. In de tweede helft ging het echter mis voor de Amsterdammers.

“Vanaf de 65e minuut werden we slordig. We kregen geen druk op de bal meer en waren de bal steeds snel kwijt. De afstanden werden te groot en daardoor werd balverlies snel gevaarlijk. We waren erg kwetsbaar vandaag”, aldus Stan Bijl. Nadat SO Soest op een 3-2 voorsprong was gekomen, koos De Meer voor een meer opportunistische aanpak. Die leidde uiteindelijk niet tot een Amsterdamse goal, maar juist tot nog twee goals van Soest. Zo kwam de 5-2 eindstand op het bord.

“Als team hebben we er alles aan gedaan, maar het lukte gewoon niet meer”, aldus Bijl, die met een krappe selectie naar Soest moest. Zo ontbrak Dennis Trefilov vanwege en blessure en was Roberto van Brakel geschorst na zijn rode kaart van vorige week. Bij winst had De Meer goede zaken gedaan, want ook concurrent IVV verloor: “Het is dit seizoen al vaker gebeurd dat we het laten liggen op het moment dat we goede zaken kunnen doen, dus daarin zijn we nog niet meedogenloos genoeg helaas. Maar we moeten nu weer vooruit, op naar RODA ’23.” De nummer 5 van de ranglijst is volgende week de tegenstander van De Meer.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Eerste nederlaag van het seizoen voor IVV

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)