Home / Algemeen / De Meer verslaat KDO overtuigend

De Meer verslaat KDO overtuigend

Vierdeklasser KDO heeft afgelopen zondag niet kunnen winnen bij De Meer. In een eenzijdige wedstrijd bleven de punten op sportpark Drieburg en wonnen de gastheren verdiend met 3-1.

Van meet af aan was het De Meer die het spel dicteerde. Met veel creativiteit vanaf het middenveld, had KDO haar handen vol aan de aanvalsdrift van De Meer. Na ruim een kwartier spelen was het dan ook verdiend dat de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed verdedigd door KDO, waardoor Ruben Peuchen vrij bij de tweede paal de bal kon binnen tikken. De Meer speelde uitstekend verzorgd positiespel, KDO kon daarentegen niet goed in de wedstrijd komen. In de 27ste minuut werden de bezoekers getrakteerd op een volgende tegenvaller. In een duel om de bal ontving Jelle de Jong na een natrappende beweging de rode kaart.

In de tweede helft probeerde KDO meer druk naar voren te zetten, grote kansen leverde dit niet op. In de 62ste minuut gaf De Meer de genadeklap. Een dieptebal van de Amsterdammers werd matig verwerkt, hierdoor was het een koud kunstje voor Stefan de Vries om zijn eerste treffer van de middag te maken. Vijf minuten later werd het 3-0 toen Peuchen van dichtbij raak wist te koppen.
Danny de Hoop kon de eer voor KDO nog redden, een kwartier voor tijd mocht hij alleen op doelman Joey Hidding af en zorgde voor de 3-1.

De Meer coach Carlos Alarcon Vidal vond dat zijn elftal de overwinning verdiende. “Wij hebben dit duel zeer serieus benaderd en waren goed voorbereid op KDO. Vanaf het eerste fluitsignaal hebben wij de bezoekers vastgezet en waren we beter. Zeker na de terechte rode kaart was de wedstrijd gelopen en kwam de zege niet meer in gevaar.”

Send this to a friend