Dayen Gentenaar

De Meer weet Dayen Gentenaar aan zich te binden

Dayen Gentenaar keert na één jaar Al-Wahda FC deze zomer terug in Nederland. De 18-jarige doelman gaat komend seizoen aan de slag voor De Meer, dat in de tweede klasse uitkomt.

De talentvolle sluitpost keepte acht jaar in de jeugdafdeling van AFC. Afgelopen zomer reisde hij zijn vader Dennis Gentenaar achterna naar Al-Wahda FC, waar de oud-keeper van onder meer NEC, Borussia Dortmund en Ajax keeperstrainer werd. Het was echter geen ideale situatie voor zoon Dayen. “In Abu Dhabi mocht de club mij niet registreren, waardoor zij geen buitenlandse keepers mochten contracteren”, legt hij uit. “Daardoor mocht ik uitsluitend oefenwedstrijden spelen en meetrainen. Uiteindelijk wilde ik gewoon weer competitiewedstrijden spelen. Dat is toch leuker, serieuzer en leerzamer.”

Daarom besloot hij terug te keren naar eigen land om bij De Meer aan te sluiten. Hoofdtrainer Stan Bijl kende Dayen al, waardoor hij Gentenaar over de streep wist te trekken om naar de Amsterdamse club te komen. “Stan is absoluut een goede trainer. Hij gaf aan dat De Meer volgend seizoen tweede klasse gaat spelen en dat het goed voor mij zou zijn als ik naar de club kwam. Toen heb ik besloten te komen, vooral omdat ik op deze wijze ervaring op kan doen in het seniorenvoetbal.” Dat betekent dat Gentenaar niet terugkeert naar zijn oude club AFC. “Ik heb eerlijk gezegd geen contact met de club opgenomen. Van verschillende oud-teamgenoten hoorde ik dat de club vier keepers heeft, waarvan twee doelmannen om-en-om spelen, terwijl de andere twee trainingskeepers zijn. Dat is niets voor mij, want ik wil dit seizoen zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Vervolgens wil ik in de toekomst wellicht hogerop.”

Maar eerst gaat Gentenaar aan de slag bij De Meer, waar hij al een aantal keer trainde. “Ik ken de club nog niet heel goed, maar ik weet wél dat ze het vorig jaar uitstekend hebben gedaan. Dus dat is absoluut positief. Tot nu toe heb ik twee keer meegetraind, waarbij ik zag dat we een goede selectie hebben met uitstekende spelers. Dus dat ziet er goed uit.” Gentenaar hoopt dan ook volgend seizoen te ‘knallen’. “Mijn doel is om alle competitiewedstrijden te spelen. Daarvoor ga ik hard werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Al-Wahda FC

De Meer is klaar voor de tweede klasse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)