De Meer (zaterdag) door achtklapper tegen Vlug & Vaardig weer derdeklasser

De Meer keert na één jaar afwezigheid weer terug in de zaterdag derde klasse. Op het veld van Sporting Martinus had de ploeg van Hans Verhoogt in de nacompetitiefinale geen kind aan competitiegenoot Vlug & Vaardig, die op een 8-0 nederlaag werd getrakteerd.

Er viel weinig af te dingen op de achtklapper. Als De Meer nog iets scherper was geweest of gebleven, hadden het zo dubbele cijfers kunnen worden. “Op voorhand ga je daar natuurlijk niet vanuit voor een finalewedstrijd”, zegt Verhoogt. “In de competitie wonnen we allebei de uitwedstrijd, Vlug & Vaardig had het in de voorgaande nacompetitiewedstrijden goed gedaan dus verwacht je een fifty-fifty duel.”

Dat werd het slechts een kwartier. De Meer wist de lange ballen van Vlug & Vaardig goed te neutraliseren en nadat ze na twintig minuten via Lucas Lopes aan de leiding kwamen, was het eigenlijk éénrichtingsverkeer. Nog voor de rust tekende Melle de Ruiter voor de 2-0. Dat was ook de mooiste treffer van de middag: een aanval over meerdere schijven, strakke voorzet over de grond en bij de eerste paal achter zijn standbeen binnen gewerkt.

“Na de rust weet je dat Vlug & Vaardig volle bak gaat, maar na de 3-0 was het op bij ze. Wij waren conditioneel sterker en kregen zoveel ruimte”, blikte Verhoogt terug. Jorrit Blaas maakte die beslissende derde treffer door een penalty te benutten. Door goals van Tom Cornelissen (twee), De Ruiter, Lopes en Abe Lambo liep De Meer uit naar een klinkende 8-0 zege.

Voor De Meer betekent dit een snelle terugkeer naar de derde klasse, waar het in 2018 roemloos uit degradeerde. “De groep is sterker geworden en we krijgen er komend seizoen weer spelers bij om dat scenario te voorkomen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik heb er meer vertrouwen in dan twee jaar geleden.”

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)