Home / slideshow / De Meern makkelijke prooi voor SDZ (7-1)

De Meern makkelijke prooi voor SDZ (7-1)

Vorig weekend versloeg SDZ koploper De Zouaven met 1-4. Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen laagvlieger De Meern op het programma. Op Sportpark Transformatorweg versloeg de ploeg van Kai Meeuwwse  De Meern met 7-1.

SDZ eerste partner ‘De bazen van de club’ in Amsterdam

Na afloop van de wedstrijd was de oefenmeester duidelijk. “We gingen gelijk drukken, want deze wedstrijd tegen de hekkensluiter kan je alleen maar verliezen. Ook had ik de spelers op het hart gedrukt: de afgelopen wedstrijden waren fantastisch, maar als we vandaag punten verspelen is het zuur. We moeten de lijn doortrekken.” Vlot in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers al op een 1-0 voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Floris Reurts. Halverwege het eerste deel van de eerste helft moesten de gasten uit De Meern met tien man verder. Giovanny Leibbrand stond op de doellijn, maar hij kreeg de bal tegen de hand. De scheidsrechter kon niet anders dan hem een rode kaart geven. De strafschop werd benut door Raymon Lagerburg. Door de overtalsituatie kon SDZ verder uitlopen. In de eerste helft werd het nog 3-0 door een goal van Dean Huisman.

In de tweede helft kon SDZ de score verder uitbreiden, de uiteindelijke eindstand was 7-1. De vierde treffer bij de ploeg kwam op naam van Tim van Gelder. De 5-0 werd gemaakt door Davey Claus. Na de vijfde treffer deed De Meern nog wel wat terug: 5-1. Amine Ennali maakte de zesde treffer. Romello Austin bracht de stand op 7-1. Bij SDZ was er deze wedstrijd geen gebrek aan kansen, zo raakten de Amsterdammers zeven keer de lat. Ook gingen er nog grote kansen verloren, doordat het vizier niet helemaal op scherp stond of doordat de keeper van De Meern nog redding bracht.

“Ik ben nu een hele gelukkige en blij trainer. Het is mooi om hiervan onderdeel te zijn. Het collectief van de afgelopen jaren heeft ons nu ergens gebracht. En dat gebeurt nu weer, het zijn niet alleen de eerste elf die het wekelijks doen. Zondag deed Romello Austin het weer. De afgelopen weken valt hij erg goed in en ondertussen is hij gedeeld topscorer,” aldus Meeuwsse. De trainer is erg blij om te zien dat ook spelers buiten de basis het goed doen. “Het lijkt erop dat er weer iets moois aan het gebeuren is. Helemaal als koploper De Zouaven ook nog punten verspeeld.”

Aankomende zaterdag speelt het zondagteam van SDZ de volgende wedstrijd. In Vijfhuizen wacht DSOV, de aftrap is om 18:00. Afgelopen zondag speelde DSOV 0-0 tegen Fortuna Wormerveer. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse te zien.

Archieffoto: Jos Spitteler

Send this to a friend