De mens achter de voetballer: Daan Waleson (DVVA)

Tijdens het gala van Het Amsterdamsche Voetbal op 26 mei in Escape zal er een expositie te zien zijn van voetballers uit de Amsterdamse amateurwereld. Fotograaf Erik van Bemmel en auteur Anne Vegterlo portretteren tot aan het gala elf voetballers, een trainer en een scheidsrechter. Wie is de mens achter de voetballer? Vandaag in het negende deel Daan Waleson, fysiotherapeut en doelman van DVVA.

Tijdens het gala van Het Amsterdamsche Voetbal op maandag 26 mei in Escape zullen de portretten van alle deelnemers worden geëxposeerd. Klik hier voor meer info en kaartverkoop voor Het Gala van Het Amsterdamsche Voetbal.

web 2

Keepers zijn altijd een beetje gek. Dat weet iedereen. Maar doelman Daan Waleson valt wel mee. Al is iedereen die “headfirst” naar een bal duikt wel ergens een beetje getikt, dat geeft hij toe.

Vroeger, toen hij nog in de D-tjes zat, kwam zijn vader weleens bij wedstrijden kijken. Als Daan dan niks te doen had, kwam zijn vader het veld op en ging balletjes op doel trappen. Zo bleef hij een beetje scherp. Tot er een spits in de buurt kwam natuurlijk. Dan was het weer serieus.

web 3

Keepen is vooral mentaal. De kunst is constant geconcentreerd te blijven. Ook tijdens saaie wedstrijden. Dat wil zeggen: als het team goed speelt. Daan vindt vooral de druk spannend. “Je kunt de held zijn, maar ook de schlemiel.”

Daan werkt al vier jaar als fysiotherapeut. Ondertussen doet hij nog een master manuele therapie. Nieuwe uitdagingen vindt hij belangrijk. Dat betekent wel ’s avonds en elke zaterdagochtend studeren. Het vergt discipline, maar als hij iets leuk vindt gaat hij er vol voor. Daar komt bij dat hij goed kan plannen; handig bij een druk leven.

web 4

Daan praat niet graag over zichzelf. Dus doen we het maar in een notendop: Daan is opgegroeid in het Brabantse Boxtel, maar verhuisde voor zijn studie naar Amsterdam. Hij voelt zich thuis in de stad want daar kan en mag alles. Verder is hij open, sociaal, kan hij goed met klanten omgaan en is hij te vertrouwen. Zijn hobby’s zijn sport: voetbal en snowboarden bijvoorbeeld. En hij heeft bedacht binnenkort maar eens te beginnen met kitesurfen. Verder gaat hij af en toe naar festivals en hoef je hem voor wiskunde ’s nachts niet wakker te maken. Maar ja, wie wel.

web 5

Geboren in Kenia en woonachtig in Amsterdam speelde Erik van Bemmel (28) in het verleden voor IJsselmeervogels, Huizen en RKAVIC. Recentelijk heeft hij zijn lederen voetbalschoenen ingeruild voor een camera en komt hij nu dagelijks in aanraking met fotogenieke beelden. Zijn tweede lievelingskleur is groen. Meer zien? www.erikvanbemmel.nl.

 Als kind verzamelde auteur Anne Vegterlo (24) stickers van spelers uit het Nederlands elftal. Zelf heeft ze nooit gevoetbald. Ze is criminoloog en journalist en woont in Amsterdam. Anne kan ongeveer vijf keer een bal hooghouden en weet prima wat buitenspel betekent. Ze is bereikbaar via @AnneVegterlo.

Foto’s en tekst kunnen niet zonder toestemming van fotograaf , auteur en Het Amsterdamsche Voetbal op welke wijze dan ook worden gebruikt.
hetamsterdamschevoetbal©2014

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)