De Meteoor draagt winst op Oosthuizen op aan overleden supporter

De Meteoor heeft zich verzekerd van handhaving in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Trevor Strobbe won op eigen veld met 2-1 van middenmoter Oosthuizen.

Het duel begon in Amsterdam-Noord met een minuut stilte vanwege het overlijden van Jaap van Ingen Stevens, een trouwe supporter van de club. In de openingsfase had de thuisploeg moeite om onder de druk van Oosthuizen uit te voetballen. Bovendien keek De Meteoor na achttien minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Lars Wouda kwam vrij voor doelman Robin van Zwieten te staan en wist daar wel raad mee. Dat bleek ook de ruststand, omdat De Meteoor niet verder kwam dan een kopbal van Jerry Buddingh voorlangs.

Enkele minuten na de rust had Mo Amakran de gelijkmaker op zijn schoen. Hij schoot echter hoog over. De Amsterdammers kregen meer grip op de wedstrijd en dit leverde ook resultaat op. Youri Nederlof trok de stand na ruim een uur spelen gelijk nadat hij zijn tegenstander goed passeerde en nauwelijks vier minuten later werd hij op weg naar de 2-1 vlak voor het strafschopgebied onderuit gehaald. Uit de toegekende vrije trap bracht Mike Huisman De Meteoor alsnog aan de leiding.

In het laatste kwartier kwam de thuisploeg niet meer in de problemen, waardoor De Meteoor zich met de 2-1 zege veilig speelde. “Deze overwinning dragen wij op aan Joop, die zijn trouwe maat Jaap langs de kant moet missen als twaalfde man”, zegt trainer Trevor Strobbe. “Hij zal in gedachten elke wedstrijd bij ons aanwezig zijn en naar ons kijken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)