De Meteoor haalt door uitzege op Sloterdijk eerste periode binnen

In de zaterdag vierde klasse B is De Meteoor op bezoek bij Sloterdijk periodekampioen geworden. De ploeg van Wesley Vennema maakte in de eerste helft het verschil en won uiteindelijk met 1-3. Na acht wedstrijden is De Meteoor met 24 punten nog steeds zonder puntverlies.

De Meteoor liet in de eerste vijf minuten van de wedstrijd gelijk zien dat het periodekampioen wilde worden. Na drie minuten was het al raak voor de bezoekers. Nadat Johnny van Horssen na een goede actie al het zijnet had geraakt, was Mitta Hijne uit de volgende aanval wel trefzeker. De middenvelder schoot zijn ploeg met een droge knal in de benedenhoek op voorsprong.

Ruim een kwartier later hadden de bezoekers na slordig balverlies achterin bij Sloterdijk de voorsprong kunnen verdubbelen, maar Sloterdijk-keeper Dylon Tittel redde uitstekend op een inzet van Jarno Hofman. Na een half uur spelen vond Hofman op fraaie wijze wel het net. De spits speelde twee verdedigers uit en krulde de bal vervolgens schitterend in de kruising.

sloterdijk-de-meteoor3

De Meteoor zat een paar minuten voor rust helemaal op rozen. Van Horssen kopte een voorzet van Hofman terug naar Chris Hubeek, die koelbloedig afrondde. Sloterdijk wist in de eerste helft weinig tot niets te creëren. Een vrije trap vlak voor rust van Milan Madrid kon eenvoudig worden gepakt door Danny Hillegers.

In het tweede bedrijf kwam Sloterdijk wat beter in de wedstrijd. Het elftal van Rinus Loef ging beter voetballen. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Toch kwam de thuisploeg door een prachtige goal van Tommy van Gellekom een beetje terug in de wedstrijd. De middenvelder besloot van ver uit te halen en zag zijn schot stijf in de kruising belanden.

sloterdijk-de-meteoor4

Sloterdijk kreeg weer een beetje geloof in een goed resultaat en twee minuten later had Jos de Grip de spanning echt terug in de wedstrijd kunnen brengen. Na een goede aanval over meerdere schuiven vergat de middenvelder een hoek uit te zoeken waardoor Hillegers redding kon brengen. Een kwartier voor tijd kreeg De Meteoor weer wat lucht toen Nick Pronk na een overtreding zwaar gestraft werd met een rode kaart.

De Meteoor had in het vervolg van de wedstrijd nog de mogelijkheden om op de counter een vierde treffer te maken, maar invallers Mohammed Ali Oulhadj en Virgil Williams wisten niet tot scoren te komen. Sloterdijk was nog eenmaal gevaarlijk via een vrije trap van Madrid, maar Hillegers kon zijn inzet naast tikken.

sloterdijk-de-meteoor1
Bij De Meteoor kon door de periodewinst het feest na afloop losbarsten. De ploeg van Wesley Vennema zag bovendien dat concurrent Zaanlandia met 2-3 verloor van TOB. Kijk voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B hier.