De Meteoor herstelt zich in Oosthuizen goed van zeperd

De Meteoor heeft zich goed hersteld van de blamage van vorige week, toen er met 5-1 werd verloren van SDOB. De ploeg van Trevor Strobbe won in en tegen Oosthuizen met 1-2 nam hierdoor verder afstand van de onderste plekken.

Vanaf minuut één was De Meteoor veruit de betere ploeg en werd Oosthuizen steeds verder op eigen helft gedrukt. Het resulteerde na zes minuten al in een verdiende voorsprong. Mo Amakran werd de diepte ingestuurd en faalde oog-in-oog met de doelman niet: 0-1. De Amsterdammers bleven de aanval zoeken en Oosthuizen kon eigenlijk alleen tegenhouden. Toch kwam de thuisploeg na een halfuur tegen de verhouding in op gelijke hoogte. De scheidsrechter gaf opeens een strafschop en daar wist Lars Wouda wel raad mee: 1-1.

Nog voor de rust hadden de bezoekers de voorsprong hersteld. Nu was Amakran de aangever op de inlopende Fabiaan Baan voor de 1-2. Na de onderbreking bleef het spelbeeld hetzelfde: het balbezit was voor De Meteoor en Oosthuizen probeerde het met lange ballen. Ondanks een aanvalsoffensief kon de thuisploeg weinig uitrichten. Strobbe liet vlak voor tijd nog de zestienjarige Jay Loots debuteren – hij verving Amakran – en met hem in het veld lukte het de Amsterdammers om het duel volwassen uit te spelen.

“Na de dramatische wedstrijd van vorige week, waar ik echt doodziek van was, heb ik nu een super scherp De Meteoor gezien dat voor elke meter vocht”, zei Strobbe tevreden. “Wat mij vooral blij maakt, is dat we geen kans hebben weggegeven en bij vlagen goed voetbal lieten zien.”

Volgend weekend kunnen de Amsterdammers een sprong op de ranglijst maken als er thuis wordt gewonnen van Ilpendam, dat met twee punten meer twee plekken hoger staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)