De Meteoor pakt eerste punten met zege op Swift

In Amsterdam-Noord heeft De Meteoor de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het nog ongeslagen Swift werd door de ploeg van Trevor Strobbe met 3-1 verslagen. Daarmee herpakte De Meteoor zich uitstekend van de nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden in de zondag vierde klasse F.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor Swift. Na een fout in de opbouw van de thuisploeg kon Patrick Helmus op het doel af, Meteoor-doelman Robin van Zwieten behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Hierna nam De Meteoor heft heft stevig in handen. De ploeg speelde met het mes tussen de tanden en was duidelijk de bovenliggende partij.

Er kwamen dan ook kansen voor de thuisploeg. Zo sneed Rochito Groenhard gevaarlijk de zestien binnen waar hij Swift-doelman Jamir Cornelia op zijn weg vond. Niet veel later twee goede mogelijkheden voor Mo Amakram. De aanvaller schoot van dichtbij hard in en probeerde met een lob de score te openen. Maar ook Amakram wist de uitblinkende Cornelia niet te passeren. Meteoor bleef op jacht gaan naar de openingstreffer en vond deze vlak voor de pauze. Na een korte corner kapte Groenhard een tegenstander uit en schoot hij hard en hoog binnen.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Swift werd overlopen en moest alle zeilen bijzetten om een grotere achterstand te voorkomen. Dit lukte de bezoekers niet. De 2-0 viel nadat Rivaldo Blijd alleen op doel af kon en met een fraaie lob raak schoot. Rond de 65ste minuut moest Swift met tien man verder nadat middenvelder Luuk van Disseldorp zijn tweede gele kaart ontving.

Met een man minder kwamen de bezoekers beter in het spel en wisten zij via Helmus de aansluitingstreffer te maken. Met nog een kwartier op de klok geloofde Swift weer in een resultaat, maar verder dan een mislukte vrije trap en een hard schot van Tijn Kremers wist Swift niet te komen. In de slotseconde kreeg Meteoor-aanvaller Blijd vrij baan en schoot hij de 3-1 eindstand op het scorebord.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)