De Meteoor voor “schier onmogelijke” opgave na nederlaag tegen Kampong

In de zondag Tweede klasse B heeft De Meteoor op eigen veld niet de drie punten binnen boord weten te houden. Tegenstander Kampong was met 2-3 te sterk voor de mannen van Gerrie Breugem. Met een tien punten uit achttien wedstrijden en negen punten achterstand op een nacompetitieplek wordt de situatie met de week lastiger voor De Meteoor.

JBE_0518

Het was voor De Meteoor alweer de veertiende nederlaag en zeker tegen Kampong had er meer ingezeten voor de club uit Amsterdam-Noord. Breugem: “Dit was een zure nederlaag. Het was ook zeker niet terecht dat Kampong uiteindelijk als winnaar van het veld stapte. Zeker de eerste helft ging het gelijk op en hadden wij zelfs de betere kansen.” In die eerste helft hield de doelman van Kampong een aantal onmogelijke ballen uit het doel, maar werd hij in de 35e minuut alsnog geklopt. Een omhaal van Donny Goos werd nog gekeerd, maar in de rebound maakte Donny Geel de 1-0 voor de thuisploeg. Met die voorsprong zochten beide teams ook de kleedkamers op.

JBE_0496

Na de rust ging Kampong veel meer druk vooruitzetten. “Daar hadden we het in de rust ook over gehad; we wisten dat Kampong ging aanzetten vlak na de pauze.”, aldus Breugem, die na tien minuten spelen in de tweede helft Kampong langszij zag komen. Toen Kampong halverwege de tweede helft ook op een 2-1 voorsprong kwam, zag de trainer zich genoodzaakt om achterin één op één te gaan spelen. Breugem: “Helaas krijg je dan in een omschakelmoment die derde tegen en dan wordt het heel lastig. Via een eigen goal valt de 2-3 nog, maar verder dan dat wisten we niet te komen.”

JBE_0510
Door deze nederlaag tegen Kampong wordt het alsmaar lastiger voor De Meteoor om zich te handhaven. Ook het behalen van de nacompetitie is er door de nederlagen tegen Wasmeer en Kampong niet makkelijker op geworden. Trainer Breugem kijkt realistisch naar de situatie van zijn ploeg. Breugem: Het is inmiddels een bijna schier onmogelijke opdracht geworden. Zeker die nederlaag tegen Wasmeer (4-3 in de laatste minuut, red.) heeft ons wel een tikkie gegeven. We gaan nu elke week, zoals we dat zullen blijven doen tot het eind, alles geven voor een goed resultaat.”

Foto’s: John Beckman