De Meteoor (zaterdag) knokt zich in krankzinnige derby naast ZSGOWMS

Karaktervoetbal pur sang. De Meteoor leek rijp voor de slacht toen het na een half uur met negen spelers, en een verdediger op doel, tegen een 0-1 achterstand aankeek. ZSGOWMS hield de tegenstander echter in leven en die knokte zich na de rust volledig terug in de wedstrijd. Door een 3-3 gelijkspel ligt de return op dinsdagavond, in de nacompetitie derde/vierde klasse, volledig open.

“Je denkt dat de wedstrijd al klaar is, en toch halen we er iets moois uit”, jubelde Meteoor-trainer Wesley Venema. “Wij moeten het van onze vechtlust hebben, werken hier keihard voor. Dat dit hier allemaal gebeurt, fantastisch. Ongelooflijk. En het was ook zeer terecht.” Zijn collega aan de overkant, Willem Jansen, laakte juist zijn ploeg. “Het zal wel met kwaliteit te maken hebben, maar heb niet zulke babbels op het veld. Vier spelers komen naar mij toe om te zeggen dat ze hogerop willen. Dan denk ik: ga lekker op de Euromast zitten. Ik wil ook hogerop. Je speelt tegen een vierdeklasser, negen man en een veldspeler op doel. Alsnog krijgen we die bal er niet in. Laat het dan zien, want dit was 0,0. We hebben met z’n allen gefaald. De tweede helft verlies je met 3-2. Dat is schandalig.”

Alles leek aanwezig om van de return dinsdag een formaliteit te maken. Een rode kaart voor Meteoor-doelman Mike Huisman – hij ging in de fout bij het uitvoeren van een technisch hoogstandje en hield Erwin Smajic vast – en voor Nicolaas Gommers, die na een ongelukkig moment in het strafschopgebied zijn tweede gele kaart kreeg, zorgde ervoor dat de thuisploeg in een behoorlijk ondertal verder moest. Bovendien benutte Serdal Suvakci na ruim een half uur de daaropvolgende strafschop, waardoor ZSGOWMS alle touwtjes in handen had: 0-1. Verdediger Tommy van Gellekom vormde in de rest van de wedstrijd als vervangende doelman echter een sta-in-de-weg voor de gasten. Joey van Lemmeren schoot recht op zijn vuisten, mikte na de rust op de paal en Suvakci zag zijn kopbal stijlvol gepakt worden door Van Gellekom.

Op dat moment was de stand al gelijk. Jalal Elouargui, die in de rust was ingevallen, kon beginnen aan een lange solo en deze op fraaie wijze bekronen met een pegel in de winkelhaak: 1-1. Dat gaf de thuisploeg zoveel vertrouwen om er nog meer strijd in te gooien. De heroprichting leverde na een uur spelen zelfs de verrassende voorsprong op. Aanvoerder Jarno Hofman kwam bij een hoekschop van Johnny van Horssen voor zijn directe tegenstander om de 2-1 binnen te koppen. Lang kon De Meteoor niet van deze voorsprong genieten, want binnen een minuut stond ZSGOWMS weer op gelijke hoogte. Nick Schäperkötter verraste Van Gellekom met een schot dwars door het midden: 2-2.

Toen Van Lemmeren zeven minuten voor tijd ZSGOWMS met een kopbal weer aan de leiding bracht, en de krachten bij De Meteoor wegvloeiden, leek de wedstrijd beslist. Namens de gasten ontsnapte Stephan Kalse overigens aan een tweede gele kaart binnen vijftien seconden na zijn eerste. Toch knokte de thuisploeg zich naar het meer dan verdiende gelijkspel. Chris Hubeek was helemaal alleen in het strafschopgebied en slaagde er alsnog in om tussen een paar verdedigers uit een vrije trap van Van Horssen raak te koppen: 3-3. Venema: “Op karakter weten we er nog een gelijkspel uit te halen.”

Meteen ging de blik op de return. “Ik denk dat ze wel een beetje angst hebben dat wij dan weer met elf man spelen. Of misschien begin ik gewoon met negen spelers”, knipoogt een tevreden Venema. Janssen zal dankbaar gebruik maken van dat aanbod. “Het zou sportief zijn als zij dinsdag met negen man beginnen, dat ga ik ook aan hem vragen. Dan hebben we nog een kans. Tegen elf man zijn we kansloos. Als je dit niet kan winnen, verdien je het ook niet.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)