Home / Algemeen / De neuzen staan al dezelfde kant op bij SDZ: “Vrij snel een team geworden”

De neuzen staan al dezelfde kant op bij SDZ: “Vrij snel een team geworden”

Ondanks een 1-2 nederlaag tegen Hercules Zaandam heeft zondag derdeklasser SDZ zich geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. Het doelsaldo van de ploeg van Kai Meeuwsse gaf uiteindelijk de doorslag. Aanvoerder Dennie Klaasen-Bos was vooral onder de indruk van hoe snel zijn SDZ een hecht team is geworden.

In de laatste bekerwedstrijd stonden zes nieuwelingen in de basis: Thomas Wollersheim, Fabian Munsterman, Floris Reurts, Donny Kessing, Davey de Witte en Jordy van der Horst. “Allemaal jongens die goed kunnen voetballen en waarbij het goed tussen de oren zit”, was Klaasen-Bos opgevallen. De 26-jarige centrale verdediger is komend seizoen de aanvoerder, samen met Raymon Lagerburg. “We zijn vrij snel een team geworden, alle neuzen staan dezelfde kant op.”

Dat is ook wel nodig, want komende zondag start de competitie tegen Alliance’22, dat in een andere vierde klasse met enorme afstand kampioen werd. “Veel clubs uit deze afdeling ken ik niet, dus ik weet echt niet wat wij ervan moeten verwachten. We beginnen thuis, dat is altijd wel prettig. Bovendien zijn wij vorig seizoen thuis ongeslagen gebleven. Laten we die tendens vooral zo voortzetten.”

De nederlaag tegen Hercules Zaandam werd snel vergeten; de districtsbeker is ook voor SDZ een verlengde voorbereiding. Op de twee tegendoelpunten na gaven de Amsterdammers amper een kans weg. Cerezo Hartgers, overgekomen uit de eigen jeugd, scoorde voor SDZ, uit een lange bal van Klaasen-Bos. “Als wij zorgvuldiger om waren gegaan met het balbezit en de eindpass, hadden we deze wedstrijd kunnen en misschien wel moeten winnen”, blikt de mandekker terug.

SDZ wordt samen met De Kennemers en ZSGO/WMS (beiden gedegradeerd uit de tweede klasse, red.) gezien als één van de drie titelfavorieten in de zondag derde klasse C. Klaasen-Bos wil niet te hard van stapel lopen om de druk op de promovendus te voeren. “Maar als wij uitgaan van onze eigen kracht en als collectief onze taken uitvoeren, kunnen wij ver komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de zondagduels in de districtsbeker.

Foto’s John Beckman