De ontknoping op zaterdag

Zaterdag staat de laatste reguliere speelronde op het programma. In veel afdelingen zal nog een beslissing moeten vallen als het gaat om degradatie of het kampioenschap. Het Amsterdamsche Voetbal zal alles weer voor u volgen en extra verslaggevers op pad sturen. Indien de beslissing niet valt dan zullen er op dinsdag (14 mei) beslissingswedstrijden worden gespeeld. Waar is het nog spannend dit weekend? Wij zetten alles voor u op een rijtje.

Op zaterdag heeft Ajax in de hoofdklasse nog een minieme kans om de nacompetitie te bereiken. Zelf moet de ploeg van Bart Logchies winnen van Volendam. DOVO moet ook winnen en Odin’59 en Montfoort mogen niet winnen. Een lastige opgave dus. Onze verslaggever is Freek Louis.

In de eerste klasse A is het alles of niets voor Swift. Winst zou voldoende moeten zijn om de nacompetitie te halen al kan het doelsaldo (t.o.v. Zwaluwen’30) ook doorslaggevend zijn. Tegenstander VVZ’49 moet winnen om de derde periode te bemachtigen. Voor beide teams dus alles of niets. Onze verslaggever is Jeroen van Bemmelen.

In de tweede klasse A strijden Aalsmeer en DVVA om het laatste startbewijs voor de nacompetitie. Aalsmeer gaat op bezoek bij kampioen WV-HEDW (Verslag Rachid EL Guebli) en DVVA ontvangt AMVJ (verslag Wessel Westerhof). OSV moet zich proberen veilig te spelen en zich te behouden voor de nacompetitie door te winnen van Monnickendam. De ploeg van Rene Panhuis heeft het niet meer in eigen hand.

In de derde klasse B valt er nog een prijs te vergeven. Het Amstelveense RKAVIC heeft de beste papieren. Als het wint van Voorland (verslag Mathijs Groenewoud) plaatst het zich voor de nacompetitie. Anders gaat het laatste ticket naar VVC.

In 3C strijdt Almere samen met ’t Vliegdorp om de titel. Beiden ploegen staan gelijk. De ploeg van Maurice Ligeon gaat op bezoek bij het al gedegradeerde Maarsen (verslag Herman de Wit). Een eventuele beslissingswedstrijd is dinsdag 14 mei.

Zaterdagavond leest u alle uitslagen en verslagen (met foto’s) op onze site. Vanaf maandag zullen we de schema’s van de nacompetitie bekend maken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)