De ontknoping op zondag

Zondag staat de laatste reguliere speelronde op het programma. In veel afdelingen zal nog een beslissing moeten vallen als het gaat om degradatie of het kampioenschap. Het Amsterdamsche Voetbal zal alles weer voor u volgen en extra verslaggevers op pad sturen. Indien de beslissing niet valt dan zullen er op dinsdag (14 mei) beslissingswedstrijden worden gespeeld. Waar is het nog spannend dit weekend? Wij zetten alles voor u op een rijtje.

In de topklasse is het al weken spannend maar nu de laatste speelronde voor de deur staat lijkt het er op dat AFC en Chabab zich rechtstreeks kunnen handhaven. Chabab speelt thuis tegen ADO’20 (verslag Jeroen van Bemmelen) en is bij winst zeker van handhaving. Dat zelfde geldt voor AFC dat thuis speelt tegen HBS (verslag Wessel Westerhof). Een misstap zou fatale gevolgen kunnen hebben. AFC zou nog rechtstreeks kunnen degraderen. Het slechtste scenario voor Chabab is de nacompetitie.

In de eerste klasse zijn de prijzen bovenaan de ranglijst vergeven maar onderin is het ongemeend spannend. Vier ploegen, waarvan drie uit onze regio, kunnen nog rechtstreeks degraderen of de nacompetitie halen. DWV (20 punten) speelt thuis tegen Purmersteijn (22 punten). Het is een beetje ‘The Winner takes all’ situatie. Onze verslaggever is Freek Louis. Blauw Wit (ook 20 punten) gaat op bezoek bij VVIJ (eveneens 20 punten). Voor die wedstrijd geldt het zelfde principe. Een mooiere ontknoping is niet denkbaar. Zie elders op deze site een voorbeschouwing op deze duels.

In de tweede klasse A kan OFC weer kampioen worden. De ploeg van Imdat Ilguy heeft een punt voorsprong op Hellas Sport. Winst op de nummer vier van de ranglijst, De Kennemers, is voldoende voor weer een feestje. De ploeg uit Oostzaan werd vorig seizoen ook al kampioen. OFC – De Kennemers is onze wedstrijd van de week en zal ’s avond’s in samenvatting te zien zijn (verslag Mathijs Groenewoud).

In de tweede klasse B moet de titel ook nog vergeven worden. Weesp en NVC hebben beiden 51 punten. Weesp gaat zondag op bezoek OSM’75 (dat al zeker is van de nacompetitie tegen degradatie). Onze verslaggever is Jonathan Verhagen. NVC speelt thuis tegen Hillegom. Onderin vecht Roda’23 nog voor direct lijfsbehoud. De aan het eind van het seizoen stoppende trainer Ruud Visser hoopt op een mooi afscheid. RODA’23  heeft alles in eigen hand.

In de derde klasse C moet er nog een beslissing vallen. Sporting Martinus moet winnen om de nacompetitie te ontlopen. Uit tegen Nieuw West (verslag Daan de Graaf) moet er in ieder geval gewonnen worden. Geinburgia, dat een punt meer heeft dan Martinus, is ook nog niet veilig. De ploeg van John Vrijhoef gaat op bezoek bij het tegen directe degradatie strijden Alliance’22.

Zondagavond leest u alle uitslagen en verslagen (met foto’s) op onze site en zit u de samenvatting van OFC-De Kennemers. Vanaf maandag zullen we de schema’s van de nacompetitie bekend maken.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Café de Linde in Haarlem.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!