Home / Algemeen / De toppers in de finaleweken: het toetje wordt geserveerd
Foto: Ronald Bakker

De toppers in de finaleweken: het toetje wordt geserveerd

De maand juni staat volledig in het teken van de nacompetitie. Terwijl het grootste deel van de ploegen uit onze regio de vakantie al hebben kunnen boeken, moeten er een aantal nog aan de bak. Lijfsbehoud of promotie staat op het spel. De komende weken wordt het heet onder de voeten terwijl het nacompetitietoetje dit weekend voor het eerst geserveerd wordt.

JOS/Watergraafsmeer – Chevremont
Alles staat bij eersteklasser JOS/Watergraafsmeer in het teken van een snelle terugkeer naar de Hoofdklasse. Nadat het in de competitie via een kampioenschap niet lukte, moet de lange weg in de nacompetitie worden afgelegd. De eerste stap werd donderdagavond al gezet. De ploeg van Roy van der Mije versloeg competitiegenoot Legmeervogels met 1-2 en krijgt in de tweede ronde Chevremont op bezoek.

De club uit Kerkrade was vorig jaar augustus nog de tegenstander van Swift in de voorronde van de landelijke KNVB Beker. Swift-trainer Bart Logchies kan zijn oude club JOS/Watergraafsmeer van wat extra informatie voorzien. Chevremont eindigde als tweede in de eerste klasse D. Mochten de Amsterdammers ook deze ronde overleven, komt volgende week HVCH of DHC op bezoek.

Zondag 3 juni. 14:00 uur. Sportpark Drieburg

Amstelveen – HCSC
Op de laatste speeldag deed Amstelveen wat het moest doen: winnen van OSV. Helaas voor de ploeg van Laurens ten Heuvel wilden Arsenal en DVVA niet meewerken aan een Amstelveens feestje, waardoor zij de nacompetitie in moeten om het vege lijf te redden in de zaterdag tweede klasse. Het voordeel is dat Amstelveen, mochten ze tot het einde blijven meestrijden, alleen maar thuiswedstrijden speelt.

Foto; Hans van Beek

De eerste is tegen HCSC, nummer vier van de derde klasse A. De afgelopen week werd er al een kleine Koude Oorlog gevoerd. In principe zou deze wedstrijd op dinsdagavond 5 juni gespeeld worden vanwege een jubileumfeestje komende zaterdag, maar de bezoekers uit Den Helder wilden niet voor een avondwedstrijd deze kant opkomen en deden beroep een op de reglementen. Daardoor wordt er gewoon zaterdagmiddag afgetrapt. De winnaar treft in de tweede ronde Hellas Sport of Overbos.

Zaterdag 2 juni. 14:30 uur. Sportpark Sportlaan, Amstelveen

HBOK – IJmuiden
Slechter had HBOK het seizoen niet kunnen eindigen. Nadat de dertiende plek, en dus nacompetitievoetbal, onvermijdelijk was, raakten de Zunderdorpers in de laatste competitiewedstrijd (4-2 bij Buitenveldert) routiniers Tom de Lange en Tim Beelen kwijt met een rode kaart. Dat kan trainer Jan de Haze niet goed gebruiken, nu hij het al met een uitgedunde selectie moet doen om HBOK in de zaterdag tweede klasse te houden.

Foto: Rikus de Lange

De oorlog is nog niet verloren, zo redeneerde De Haze. Om daar als winnaar uit de strijd te komen, moet er drie keer gewonnen worden. Als eerste komt IJmuiden op bezoek. Die ploeg eindigde op de vierde plek in de derde klasse B. Lukt het HBOK om die eerste stap te zetten, is een week later Stormvogels of Sporting Andijk de tweede tegenstander.

Zaterdag 2 juni. 14:30 uur. Sportpark Willem van Schalkwijk, Zunderdorp

DCG – Schoten
Twee weken geleden vergooide DCG de kans op directe handhaving eigenlijk al en na de nederlaag vorig weekend in en tegen Abcoude werd de ploeg van Brian Veldhuizen op de ranglijst gepasseerd door FC Weesp. Hierdoor moet voor het tweede jaar op rij handhaving in de zondag tweede klasse worden veiliggesteld via de nacompetitie.

Foto: Mario Wormhoudt

Vorig jaar hadden de Amsterdammers een heuse Houdini-act nodig, nu willen ze sneller zaken doen. De eerste tegenstander is Schoten. Die ploeg nam als nummer vier van de derde klasse C de periodetitel over van kampioen SDZ, nadat Ouderkerk deze prijs uit de handen liet glippen. Bij winst speelt DCG een week later opnieuw thuis, tegen RODA’23 of Saestum.

Zondag 3 juni. 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Zwanenburg – VVA/Spartaan
Voor de derde/vierde klasse is de nacompetitie op de schop gegaan. Er komen drie (of zelfs vier) extra plekken vrij. Om daar kans op te maken, moet Zwanenburg in de eerste nacompetitiewedstrijd aan de bak tegen VVA/Spartaan. De ploeg van Mehmet Simsek zag HBC er met het kampioenschap vandoor gaan en wil dit seizoen wel terugkeren naar de derde klasse, nadat het een jaar geleden niet lukte.

Foto: Hans van Dijk

Daarvoor moet eerst VVA/Spartaan worden afgeschud. Het elftal van Mo Obbiba is sinds 18 februari ongeslagen en sloot de vierde klasse F af op de derde plaats, nadat de eerste periode foutloos werd gewonnen. NFC, in de tweede ronde de tegenstander van de winnaar van dit duel, kan rustig toekijken: de Amstelveners zijn de eerste ronde vrij omdat United/DAVO heeft laten weten niet te komen opdagen.

Zondag 3 juni. 14:00 uur. Sportpark Zwanenburg, Zwanenburg

Vijf extra tips:
Ter Leede – Ajax
Blauw-Wit Beursbengels – Roda’46
RODA’23 – Saestum
APWC – ZSGOWMS
Swift – DSS

Foto boven: Ronald BakkerBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend