De Volewijckers haalt Donny Day (NVC) terug naar de stad: “Amsterdam is mijn plekkie”

Donny Day is volgend seizoen weer te bewonderen op de Amsterdamse velden. De 28-jarige aanvaller verlaat eersteklasser NVC, dat met het zondagelftal stopt, om zijn loopbaan te vervolgen bij De Volewijckers. Daar wordt hij herenigd met zijn goede vriend Damien Simson.

Uitgerekend Simson, die overkomt van Nieuw West United, speelde een grote rol in zijn keuze voor de zaterdag derdeklasser. Er was ook interesse van andere clubs, maar De Volewijckers handelde snel en adequaat. “Damien stelde aan de club voor: Don komt vrij, is dat niet iets voor De Volewijckers? Op die manier zijn we met elkaar in gesprek geraakt. Ik ken Damien nog uit mijn tijd bij DCG. We zijn ook buiten het voetbal goede vrienden. Zijn aanwezigheid is voor mij een zetje in de goede richting geweest.”

Wel had Day even bedenktijd nodig; hij heeft immers nog nooit op derde klasse-niveau gevoetbald. “Maar uiteindelijk sta ik er wel volledig achter”, zegt de aanvaller. “De Volewijckers maakt een nieuwe start en de plannen spreken mij aan. Met de jongens die ze hebben aangetrokken, verwacht ik dat we hoge ogen gaan gooien. Ik denk dat het zeker mogelijk is om minimaal een periodetitel te pakken.”

De voormalig speler van onder meer JOS/Watergraafsmeer, Chabab, Zeeburgia en DCG keert straks na twee jaar bij NVC weer terug in de hoofdstad. Bij De Volewijckers wil hij voor langere tijd actief blijven. “Ik vind het leuk dat ik terugkom. Ik ben een echte Amsterdammer. Amsterdam is en blijft wel mijn plekkie.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)