De Volewijckers legt sleutel in handen van jonge Mitchell Haijen

Mitchell Haijen krijgt komende zomer van De Volewijckers de kans om als hoofdtrainer te debuteren. De pas 23-jarige oefenmeester is momenteel assistent-trainer bij De Dijk. Als trainer van De Volewijckers, dit seizoen nog Buiksloot, volgt hij Remi Boshuizen op.

Leeftijd is slechts een getal en hoeft niet bepalend te zijn, het gaat om de omgang met de spelers en je voetbalverhaal. Die is volgens de clubleiding overtuigend genoeg om de sleutel in handen te leggen van de debuterende trainer. “Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor, De Volewijckers denkt ook dat ik er klaar voor ben”, zegt Haijen. Bij KFC (jeugd), Graftdijk (assistent), JOS/Watergraafsmeer (stage) en De Dijk (jeugd en nu tweede elftal) heeft hij naar eigen zeggen voldoende ervaring kunnen opdoen. “En je moet een keer een start maken.”

Drie weken geleden werd vanuit de club het eerste contact gelegd. Haijen kende De Volewijckers alleen van naam – de hoogtijdagen van de club zijn ver voor zijn tijd – en ging zelf ook op onderzoek uit om goed voorbereid te zijn. “Het is nog belangrijker wat De Volewijckers wil worden. Ik richt mij meer op de toekomst, want daar maak ik onderdeel van uit.” De plannen van de club, om naar de duizend leden te gaan en de top van het amateurvoetbal te bereiken, spraken hem aan. “Met de juiste mensen aan boord en de juiste ideeën ziet het verhaal er goed uit.”

Zijn komst maakt onderdeel uit van de verjongingskuur van de club. Initiatiefnemer Andries Jonker wil een grote vergrijzing binnen de club voorkomen. Daarom was De Volewijckers, zoals de club volgend seizoen door het leven gaat, op zoek naar een ‘frisse en jonge impuls’. Huidig hoofdtrainer Remi Boshuizen zal betrokken blijven en krijgt een functie binnen de jeugd. Jonker: “Mitchell is een ambitieuze, jonge trainer die graag serieus wil werken met gedreven spelers. Daar zetten we op in. We willen volgend seizoen graag in de top van de derde klasse spelen.”

Ook het aantrekken van Michele Chiavazzo als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding moet voor de club een frisse impuls zijn. De 26-jarige Chiavazzo vervulde deze taak eerder bij Nieuw West United.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)