SONY DSC

De Volewijckers verwelkomt DWS-duo Ed Nyarko en Jeffrey Ankumah

De Volewijckers heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Ed Nyarko en Jeffrey Ankumah. Het duo komt over van zondag tweedeklasser DWS en vindt het tijd voor een nieuwe stap in hun carrières.

“Het verhaal van Andries Jonker sprak mij erg aan, maar ook denk ik er al een tijd aan om op zaterdag te gaan voetballen. Ik wil graag meer tijd voor mijzelf op zondag vrij kunnen maken en ik kan het nu combineren met trainen geven”, verklaart Nyarko zijn keuze voor de zaterdag derdeklasser. “Daarnaast denk ik nu wel twee keer na voordat ik uitga op zaterdag. De interesse van De Volewijckers (nu nog Buiksloot, red.) kwam dus op een goed moment.”

Eerst wil de 24-jarige verdediger het seizoen goed afsluiten met DWS, ook al vallen de resultaten de laatste paar weken tegen. “We wilden dit jaar meedoen om de bovenste plekken, maar dat is niet gelukt, dus er heerst wel een beetje teleurstelling. De laatste paar weken loopt het niet en ligt onze ondergrens heel laag. Toch heb ik er vertrouwen in dat we ons gaan handhaven. Daar hebben wij ook de kwaliteiten voor.”

Afgelopen zaterdag zag Nyarko zijn nieuwe club met 6-2 van ZCFC winnen. “Het was een goede wedstrijd en op basis daarvan denk ik wel dat ze erin blijven. De doelstelling zal volgend seizoen zijn om mee te doen om de bovenste plaatsen en misschien wel te promoveren.” Ook sprak de mandekker al met de nieuwe trainer Mitchell Haijen. “Zijn voetbalkennis is goed. Ik hoorde pas later dat die 23 jaar oud is, dat merkte ik totaal niet in ons gesprek.”

Nyarko neemt ploeggenoot Jeffrey Ankumah mee vanuit DWS. De 24-jarige middenvelder is momenteel nog herstellende van een kruisbandblessure. Zij zijn, na Issam el Bakkali (SDZ), aanwinst nummer twee en drie voor de Amsterdammers.

Tekst: Jesper Roele
Foto: Felipe Bujan | Ed Nyarko

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)