Home / slideshow / De Winter vertrekt naar Zweden: “Hier een andere manier van spelen”
Remo de Winter

De Winter vertrekt naar Zweden: “Hier een andere manier van spelen”

Remo de Winter heeft een contract ondertekend bij FK Karlshamn United. De centrale verdediger was de afgelopen periode onderdeel van de academie van Gwendell van Riemsdijk, sinds kort gevestigd bij FC Amsterdam.

Het was bij voorhand nog niet de bedoeling dat De Winter uit Nederland zou vertrekken. Het plan was om de verdediger de komende periode bij FC Amsterdam Onder 23 te laten voetballen, waarna na vijf maanden een transfer zou worden gemaakt. Het liep echter anders, vertelt De Winter. “Opeens kwam deze kans. Uiteindelijk kan ik een hoger niveau aan, maar het is wél een mooie mogelijkheid om mezelf te laten zien. Er worden tot november nog 10 wedstrijden in de competitie gespeeld, waarna ik terugkeer bij de academie. Dan is het de bedoeling dat ik in december nog hoger ga spelen.” Blij met de kans is De Winter volledig. De voetballer reisde zelfs helemaal per auto naar zijn nieuwe club om een proefweek te spelen. “Ik kwam donderdagochtend om zes uur ’s ochtends aan, terwijl ik dezelfde avond nog een training had. Vervolgens ben ik gelijk gaan slapen, maar mijn eerste training moest goed zijn. Daarom besloot ik niet te trainen en zaterdag aan te sluiten.”

De Winter liet in die week een uitstekende indruk achter, want de club was zeer enthousiast over zijn kwaliteiten. “Na m’n laatste training van m’n stageweek kreeg ik een belletje van de club. Ze zeiden: ‘Je bent precies wat we zoeken en we willen je er graag bij hebben.’ Gisteren (woensdag, red.) hebben we foto’s gemaakt, dus het is allemaal snel gegaan.” De defensieve kracht staat bekend om zijn harde duels, ijzersterke mentaliteit, goede inspeelpass en leergierige karakter. “Het is hier anders qua voetbal”, legt hij uit. “Ze spelen op een prachtige grasmat en hebben een andere manier van spelen. Ze voetballen hier toch wel wat harder. In het Nederlands voetbal ziet het er soms slordig uit als je de lange bal speelt. In Zweden zoeken ze de combinaties, maar geven ze de crosspass zodra de ruimte er licht. Dat maakt het iets anders dan het Nederlands voetbal.” Veel tijd om te wennen heeft De Winter niet, want komende zaterdag hoopt hij al zijn eerste duel af te werken. “Er wordt momenteel geregeld dat ik zaterdag gelijk kan spelen, dat is de eerste competitiewedstrijd. Verder heb ik drie keer getraind. Vanavond heb ik nog een training en hopelijk speel ik dus zaterdag een duel.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports

Van Riemsdijk verlaat Zuidoost United voor ambitieus FC Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)