Home / slideshow / Van Riemsdijk verlaat Zuidoost United voor ambitieus FC Amsterdam

Van Riemsdijk verlaat Zuidoost United voor ambitieus FC Amsterdam

Zuidoost United heeft volgend seizoen geen Zaterdag 1 meer. Gwendell van Riemsdijk, die afgelopen jaar met zijn academie de plek innam van de zaterdagselectie, vertrekt naar FC Amsterdam om spelers aan de Onder 23 te leveren. “In de toekomst moet serieus rekening worden gehouden met FC Amsterdam”, stelt Van Riemsdijk.

Van Riemsdijk had bij Zuidoost United geen Onder 19 om op terug te vallen, waardoor zijn team het enige elftal was dat op niveau speelde. Bij FC Amsterdam wordt de Onder 23 écht een onderdeel van de vereniging. “We hadden bij Zuidoost United meer te maken met recreatievoetbal, terwijl bij FC Amsterdam meer een topsportklimaat heerst”, legt hij uit. “Met de mensen van FC Amsterdam spreek ik simpelweg dezelfde taal. Zowel de onder- als bovenbouw willen we de komende jaren naar een hoog niveau tillen. Het onder 23-team, waar ik zit, moet als aanvoer dienen voor het eerste elftal. We hebben bovendien de mogelijkheid om intern te kijken als er jongens afvallen binnen de academie, in plaats van altijd jongens van buitenaf te moeten halen.”

Van Riemsdijk Sports stelt voor komend seizoen een aantal trainers aan met specifieke kwaliteiten en ervaring om de spelers in de Onder 23 individueel en als team te verbeteren. “Zélf zal ik de jongens persoonlijk blijven begeleiden en beoordelen of ze klaar zijn voor de eventuele vervolgstap.” In de staf neemt ook een trainer van FC Amsterdam plaats. “Het gaat dus nu écht om een samenwerking met FC Amsterdam. Hoewel dat ook de insteek bij Zuidoost United was, ontbrak het aan de mankracht om het te realiseren. Dat is met de samenwerking met FC Amsterdam anders: nu gaan we uit een ander vaatje tappen.”

“We trainen alweer een maandje en hebben drie oefenwedstrijden in de benen”, vervolgt Van Riemsdijk. “Vorige week speelden we tegen TOGB en wonnen we met 2-1. Dit weekend namen we het op tegen ASC Nieuwland, een tweede klasser uit Amersfoort, die we met 3-1 wonnen. Dinsdag speelden we met 1-1 gelijk tegen SV Zandvoort.” Het gaat dus goed met de opbouw van het nieuwe team, waarin Van Riemsdijk vol enthousiasme stapt. “Het voordeel is dat de spelers altijd nog kunnen aansluiten bij het eerste elftal van FC Amsterdam, dat ook gewoon voor het kampioenschap moet spelen. Daarmee zijn we als FC Amsterdam in staat om de jongens binnenboord te houden, waardoor de investering voor de club hoe dan ook niet voor niets was.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Amsterdam

Jong Telstar trekt doelman Eendragt aan

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)