Home / Algemeen / Dean Huisman verlaat AFC voor meer perspectief bij SDZ

Dean Huisman verlaat AFC voor meer perspectief bij SDZ

Dean Huisman vertrekt na drie seizoenen bij tweededivisionist AFC. De twintigjarige middenvelder wil weer minuten maken in een eerste elftal. In de zoektocht daarnaar heeft Huisman gekozen voor SDZ, de koploper van de zondag tweede klasse B.

“Een paar weken geleden werd ik gebeld door Dick Meerman”, vertelt de Landsmeerder. “Hij vroeg of ik interesse had en toen hebben we een gesprek gehad. Hij vertelde dat de club ambitie heeft en het voelde ook vertrouwd. De club wil zo snel mogelijk door en dat trekt mij wel. Ik heb er paar nachten over moeten slapen, maar heb uiteindelijk de knoop doorgehakt.”

Huisman, die drie seizoenen geleden overkwam van IVV en vorig jaar tegen IJsselmeervogels debuteerde in de Tweede Divisie, kon op weinig speeltijd meer rekenen bij AFC-trainer Uli Landvreugd. “Ik speel vooral in het tweede en zat bijna niet meer bij de selectie. Dan ga je toch denken wat je volgend jaar wil doen. Je kan wel drie maanden niet voetballen, maar dan speel ik liever in het tweede. Ik zocht iets dat goed is te combineren met mijn opleiding en dat in de buurt is net zoals AFC. SDZ past in dat plaatje.”

De verwachtingen van trainer Kai Meeuwsse en SDZ zijn hoog. De club wil hogerop en dit jaar nog promoveren naar de eerste klasse. Een klasse waarin Huisman zich graag wil laten zien. “Als SDZ promoveert naar de eerste klasse moeten we bovenin mee kunnen doen. Mochten ze toch niet promoveren, dan moeten we volgend seizoen kampioen worden in de tweede klasse.”

Tekst: Jesper RoeleBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend