Debutant AGB krijgt te weinig met gelijkspel tegen EDO

Tijdens het debuut in de zondag eerste klasse A heeft AGB een prima indruk achtergelaten. De ploeg van Senel Cebar pakte een punt tegen kampioenskandidaat EDO, al hadden het er drie moeten zijn: 1-1.

Eerlijk gezegd had Cebar meer verwacht van de Haarlemmers. Zijn ploeg kon zich als promovendus immers prima meten op het niveau van EDO. “Wij waren helemaal niet minder, stonden echt goed te voetballen en hebben zelfs twee punten verloren”, zei de oefenmeester. Al zou ‘ontnomen’ ook in zijn plaats zijn. In de 93ste minuut werd Mahir Ünver, de enige nieuweling die in actie kwam, onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. Iedereen dacht aan een strafschop, zelfs spelers van EDO, behalve de scheidsrechter.

De 2-1 hing de hele tweede helft al in de lucht, aangezien AGB het spel maakte en EDO steeds verder terugzakte. “Het leek wel of zij het niet meer konden belopen. Op twee counters na hebben we vrijwel niets weggegeven en zelf voldoende kansen gecreëerd.” De Amsterdammers keken tegen een 0-1 achterstand aan. Een uithaal van Zakaria Bakrine van zo’n 25 meter verdween strak in de kruising. “Eerlijk is eerlijk: het was echt een prachtig doelpunt”, bekende Cebar.

De tegentreffer schudde de thuisploeg wakker. “In de eerste helft leek er wat spanning bij de spelers te zijn. De eerste vijftien minuten waren onrustig, na het doelpunt van EDO pakten we het goed op.” Omar el Aamrani zorgde uiteindelijk voor de verdiende gelijkmaker, nadat een afgeslagen hoekschop via aanvoerder Hayri Cakir bij hem terecht kwam. In de tweede helft drong AGB aan om de voorsprong te forceren, maar bleef het, mede door de beslissing van de arbitrage, steken op een gelijkspel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.