Debutant AGB trapt af met minimale zege op NVC

AGB heeft het debuut in de zondag tweede klasse B kunnen opluisteren met een overwinning. De ploeg van Senel Cebar was met 0-1 te sterk voor NVC. Omar el Aamrani, die na een seizoen bij Pancratius terugkeerde in Amsterdam, tekende voor de enige treffer.

“Onze eerste wedstrijd in de tweede klasse en dan meteen winnen, beter kan je niet beginnen”, aldus Cebar. “Gezien de kansenverhouding was het een terechte zege. In de eerste helft hebben we genoeg gecreëerd, maar laten we het zelf eigenlijk liggen om op voorsprong te komen.”

De openingstreffer viel uiteindelijk pas na zeventig minuten. Op aangeven van Gary Bouwmeester (overgekomen van DCG) tekende Omar el Aamrani voor de enige treffer van de middag. “De voorsprong was verdiend, we konden het onszelf alleen verwijten dat het zo lang duurde.” Al snel besloot NVC één-op-één te spelen om nog op gelijke hoogte te komen. “Dan zie je wel meteen het verschil tussen de tweede en derde klasse. NVC drukte echt door en daar hadden wij het moeilijk mee. Een paar keer (waaronder een bal op de lat, red.) kwamen we nog goed weg.”

Zo is de kop er meteen af voor de promovendus. De eerste thuiswedstrijd van de competitie is volgende week meteen een mooi affiche tegen buurman ZSGOWMS. “De gedoodverfde favoriet. Het is goed dat ze het zelf ook uitspreken om kampioen te worden, de druk ligt bij hun. Bij ons leeft deze wedstrijd natuurlijk, het hele sportpark heeft het erover. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)