Jack de Gier als trainer van NEC

Debuut de Gier bij Blauw-Wit mislukt

Het debuut van trainer Jack de Gier is volledig mislukt. Van een schokeffect was bij FC Blauw-Wit/A geen sprake. De ploeg verloor kansloos met 0-2 van Hoogland dat voorlopig afstand nam van de Zebra’s in strijd om een van de degradatieplaatsen. Blauw-Wit zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen en zal onder leiding van De Gier alles in het werk moeten stellen om de komende weken punten te pakken wil men niet verder in de zorgen raken. Op sportpark Sloten waar amper vijftig toeschouwers aanwezig waren maakt Blauw-Wit zorgelijke tijden door. Of jack de Gier die vol ambities zit daar de komende tijd verandering in aan kan brengen is nog maar de vraag. Zelf denkt hij van wel.  ,,Na een wedstrijd kun je nog niet veel verwachten’’ keek hij op de wedstrijd terug.  ,,Ik heb vanmiddag dingen gezien die in de toekomst absoluut beter en anders moeten. Spelers moeten bijvoorbeeld bij de les blijven en hun taken beter vervullen. Mijn motto voor de komende tijd is dan ook, een betere instelling, plezier in het spelletje en een herkenbare stijl van spelen. Ik ga er nu nog vanuit dat we vandaag hebben kunnen zien dat dit een startpunt is geweest hoe we in de toekomst niet verder moeten. Wat ik vandaag gezien heb is heel onrustig voetbal met veel persoonlijke fouten. Daar gaan we aan werken. Ik vond de tweede helft in ieder geval beter dan de eerste waar we veel dingen fout deden. Als je dingen afspreekt te doen moet je dit ook doen. Iets wat ik vanmiddag niet heb gezien’’.

Duidelijke taal van Jack de Gier die laat weten er ontzettend veel zin in te hebben. Het is voor het eerst dat hij in het amateurvoetbal aan het werk is. Blauw-Wit was een van de clubs waar hij graag aan de slag wilde vanwege de roemruchte geschiedenis. Momenteel volgt hij de cursus betaald voetbal en wil zodra die mogelijkheid zich voordoet, in het betaalde voetbal aan het werk. Van belang vindt hij daarbij dat hij eerst zijn kennis bij de amateurs kwijt kan en daar lijkt Blauw-Wit een prima club voor volgens eigen zeggen. Hij kan in ieder geval aan de bak want zijn team speelde wanhopig slecht. Niets, maar dan ook niets klopte er deze middag. Op alle fronten en details faalde zijn team en kwam in de hele wedstrijd niet tot een fatsoenlijke scoringskans. Spelers die gewoon het begrip niet hebben dat voetbal een teamsport is en maar wat doen in het veld. Gevolg oorlog met de bal. In voetbal geld nog steeds: Wie de bal niet beheerst, beheerst ook het spel niet. Simpel, waar Jack de Gier de komende tijd veel aandacht aan moet besteden. Er wacht hem bergen werk om Blauw-Wit weer aan het voetballen te krijgen.

Voor de rust een hele slechte wedstrijd waarin beide partijen niet aan goed voetbal toekwamen. Hoogland net iets meer in de aanval kreeg in de 25-ste minuut via Youssef Salama balbezit, die op zijn beurt een mannetje uitspeelde en vervolgens met een lage schuiver keeper Nicky van der Matten wist te passeren: 0-1. Het was tevens het enige hoogtepunt van de wedstrijd waarin beide ploegen niet goed speelden. Blauw-Wit dat met een wissel aan de tweede helft begon verviel al snel in haar oude spelpatroon waardoor Hoogland net even meer in balbezit was. Wat de ploeg van De Gier ook probeerde, niets lukte, waardoor er ook niets te genieten viel. Omdat ook Hoogland hier niet veel tegenover kon stellen was het wachten op de onverwachte gelijkmaker of het op slot gooien van de wedstrijd door Hoogland. Het laatste gebeurde in de 82-ste minuut toen invaller Florian Lammers voor de 0-2 zorgde. Na wissels over en weer floot de goed leidende arbiter Wassink de wedstrijd de boeken in en zocht Blauw-Wit geheel van slag de warme douche op.

Verslag Freek Louis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)