Rocky Schultz toont trots de beker nadat Zeeburgia in de finale was verslagen

Deelnemers Kampioenschap van Amsterdam bekend

Op 24 en 25 augustus zal de tweede editie van de nieuwe opzet van het Kampioenschap van Amsterdam worden georganiseerd op de velden van AFC. Het toernooi zal, net als vorig seizoen, twee weken voor aanvang  van de competitie gehouden worden.

In tegenstelling tot vorig seizoen zullen er dit jaar twintig teams meedoen in plaats van zestien.  Dit heeft te maken met het laten deelnemen van clubs net buiten Amsterdam. Zowel de Stichting Topamateurvoetbal Amsterdam als Het Amsterdamsche Voetbal hopen net als in 2012 de vriendschapsbanden tussen de (groot)Amsterdamse clubs te versterken. Daarom zal er op zaterdag 24 augustus, direct na de wedstrijden, een feestavond zijn met Amsterdamse artiesten. De organisatie, STA en,  hanteert wederom het principe dat de beste clubs van de regio Amsterdam deelnemen. De deelnemende vereniging zullen dat weekend worden vrijgesteld van het spelen van bekerwedstrijden.

Op maandag 10 juni zal de loting plaatsvinden in cafe La Bastille aan het Thorbeckeplein in Amsterdam. De deelnemende clubs ontvangen deze week een uitnodiging om de loting bij te wonen.

De deelnemende clubs zullen tijdens de loting op sterkte worden geplaatst. Pas op maandag 10 juni zullen wij de plaatsinglijst bekend maken want pas dan zijn alle wedstrijden in de nacompetitie afgelopen. De deelnemers in alfabetische volgorde zijn:

DEELNEMERS KAMPIOENSCHAP VAN AMSTERDAM
Aalsmeer (zaterdag 1e of 2e klasse) JOS Watergraafsm. (zondag 1e klasse)
Abcoude (zondag 2e klasse) NFC (zaterdag 2e klasse)
AFC  (zaterdag 2e klasse) OFC (zondag 1e klasse)
Beursbengels (zaterdag 2e klasse) OSV (zaterdag 2e of 3e klasse)
Blauw Wit A’dam (zondag 2e klasse) Pancratius (zondag 1e klasse)
DCG (zondag 3e klasse) Swift (zaterdag hoofd of 1e klasse)
De Dijk (zondag hoofdklasse) VVA/Spartaan (zondag 3e klasse)
dvc Buiksloot (zondag 2e klasse) Weesp (zondag 2e klasse)
DVVA (zaterdag 2e klasse) WV-HEDW (zaterdag 1e klasse)
HBOK (zaterdag 1e of 2e klasse) Zeeburgia (zondag 1e klasse)

JOS Watergraafsmeer zal op 24 en 25 augustus haar titel verdedigen. Vorig jaar versloegen ze in de finale Zeeburgia na het nemen van strafschoppen. Topklassers AFC en FC Chabab kunnen helaas niet deelnemen omdat op 25 augustus de Topklasse begint. Hoofdklasser Ajax ziet het toernooi niet in haar voorbereiding passen. Het resultaat van de loting is op dinsdag 11 juni te zien op onze website.