Degradatie dichtbij voor Blauw-Wit

Dag vogels, dag bloemen, dag FC Blauw-Wit/A tot volgend jaar in de tweedeklasse. Een andere conclusie is niet mogelijk na de ontluisterende nederlaag tegen het onderaanstaande VVIJ dat met 0-4 won. Speelde de formatie van trainer Jack de Gier afgelopen zondag tegen DWV (3-1 verlies) al een dramatische pot voetbal, tegen VVIJ was het voor de zoveelste keer niet om aan te zien.

Voor Jack de Gier die afgelopen zondag al weinig goeds voorspelde en ook nog eens gelijk kreeg, was het rechtstreekse degradatieduel tegen VVIJ een ware martelgang. Niets, maar dan helemaal niets bakte Blauw-Wit ervan. Geen pass, geen bal, geen duel, geen doelrijpe kansen, kortom aan alles ontbrak het om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al heel snel liet VVIJ zien (ook geen wonderploeg) dat men deze wedstrijd niet wilde verliezen. Speelde de formatie puur op inzet, karakter en wilskracht, het was voldoende om Blauw-Wit op de knieën te krijgen.

Al na acht minuten spelen lag de bal achter keeper Nicky van der Matten. Een doorgekopte kopbal werd door Canbolat Onur keurig ingeschoten: 0-1. Al snel moet Blauw-Wit wisselen wegens een blessure, waarna Albert Woest voor 0-2 kon zorgen na verkeerd uitverdedigen. Blauw-Wit zat in de lappenmand en bakte er niets van. Nauwelijks uitgespeelde en ook geen kansen die VVIJ wel kreeg. Halverwege ontsnapte Nicky van der Matten aan rood toen hij de doorgebroken Albert Woest torpedeerde. Hij mocht van geluk spreken en groeide uit tot een van de betere spelers bij de thuisclub. Naarmate de eerste helft verstreek zakte Blauw-Wit steeds verder weg en was de ellende van trainer Jack de Gier op zijn gezicht af te lezen.

Na de rust was er maar ploeg die alles wilde geven om met de volle buit huiswaarts te keren: VVIJ. Behalve wat onbenullige aanvalletjes aan de zijde van de thuisclub die niets opleverden, werd het gaandeweg duidelijk dat VVIJ met de winst zou gaan strijken. Geen enkele uitgespeelde kans voor Blauw-Wit in deze helft waar VVIJ Na een kwartier spelen op 0-3 kwam door Kevin van Baarlen na een goed opgezette aanval. Wat de formatie van Jack de Gier ook probeerde niets lukte. Zelfs de bal van kleur naar kleur spelen was een te moeilijke opgaaf voor de meeste spelers. Sommige kwamen geen tramhuisje voorbij en moesten lijdzaam toezien dat elke actie mislukte. Blauw-Wit moest de gifbeker tot de laatste druppel leegdrinken. Met nog vijf minuten te spelen werd het ook nog 0-4 door invaller Bob de Vries die een moment van zwakte in de defensie van Blauw-Wit afstrafte. Als klap op de vuurpijl kwam daar als sluitstuk twee minuten voor het einde nog de rode kaart (2x geel) bij voor Hakim Boudchourt. Blauw-Wit en VVIJ delen met evenveel punten nu de laatste plaats en ontmoeten elkaar binnenkort weer in IJsselstein.

Verslag Freek Louis

Archiefffoto: Jack de Gier

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)