Degradatie dreigt voor ZSGOWMS na nederlaag tegen Kampong

In de zondag tweede klasse B komt er maar geen einde aan de malaise van ZSGOWMS. Het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg weer op waardoor het op ongelukkige wijze onderuit ging tegen Kampong: 0-1. Omdat United/DAVO met 2-1 wist te winnen van Quick 1890 bedraagt de achterstand op de nacompetitieplekken nu vier punten.

Het wil het hele seizoen al niet lukken op eigen veld voor ZSGOWMS. De enige twee thuisoverwinningen werden geboekt in de eerste en de vierde speelronde. Daarna volgden vijf gelijke spelen en zes nederlagen. Het was tevens alweer de derde thuiswedstrijd op rij waarin ZSGOWMS niet tot scoren wist te komen. Maar waar het tegen DSOV en SCH’44 nog gelijk bleef ging het nu mis voor de ploeg van Murat Boke.

De oefenmeester zag een levendige openingsfase. ZSGOWMS gooide alles in de strijd en was veelvuldig in het strafschopgebied van Kampong te vinden. De eerste grote kans was wel voor de gasten uit Utrecht. Na een lange bal van achteruit moest Randy Rustenberg het sprintduel met Remy van den Bosch staken vanwege een hamstringblessure. Daardoor kon de aanvaller van Kampong ongehinderd doorlopen, hij stuitte op Randy Sanches. Rustenberg moest zich laten vervangen door Jamél Magnée.

Het duurde niet lang voordat ZSGOWMS ook serieus gevaarlijk werd. Arabi el Abdessadak gaf een prima voorzet maar Maceo Rigters kon van dichtbij de bal net niet genoeg kracht en richting meegeven. Een paar minuten later kwam ZSGOWMS met de schrik vrij toen Christoff Dias de Oliveira veel te kort terugspeelde op Sanches waardoor van den Bosch kon onderscheppen. Hij wist dit cadeautje echter niet uit te pakken. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Een vrije trap van el Abdessadak eindigde op de bovenkant van de lat en Ryan Brown mikte in kansrijke positie naast nadat hij naar zijn mindere linkerbeen kapte.

Ook in het begin van de tweede helft kreeg ZSGOWMS mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Brown leek te gaan scoren maar werd gestuit voordat hij uit kon halen. Een poging van el Abdessadak werd gepareerd door Rik Schrurs. Het zo gewenste doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Volgens scheidsrechter Broers werd van den Bosch onreglementair afgestopt door Magnée waardoor Kampong een strafschop kreeg. Daan Groot Zwaaftink kende geen genade: 0-1. Deze klap kwam ZSGOWMS niet meer te boven. Een aantal corners en vrije trappen leverden niets op waardoor de minimale voorsprong van Kampong het einde haalde.

Boke zat er na afloop verslagen bij. ”Ik kan mijn elftal weinig verwijten. Ze hebben er hard voor geknokt. Ik vond de penalty makkelijk gegeven en ik had ook het idee dat hij er net buiten was. Dit is wel een dreun, dat merkte ik ook in de kleedkamer.” ZSGOWMS heeft nog drie wedstrijden om te ontsnappen aan degradatie. Volgende week moet het op bezoek bij Hooglanderveen en daarna wachten Hoofddorp en FC Abcoude.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Josta van Zoonen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)