Degradatie een feit voor Pancratius na nederlaag tegen Uitgeest

Eersteklasser Pancratius heeft het beslissingsduel tegen FC Uitgeest met 3-0 verloren. De club uit Badhoevedorp speelt daarom komend seizoen in de tweede klasse. Beide clubs eindigden met evenveel punten op de twaalfde plaats en moesten daarom via een beslissingsduel bepalen wie direct degradeert en wie er nacompetitie moest spelen.

Het werd een echt degradatieduel, op woensdagavond bij DEM in Beverwijk. Van verzorgd voetbal was geen sprake. Beide teams krijgen in het eerste kwartier een goede kans. Die van Pancratius ging naast maar bij die van Uitgeest werd alert gereageerd door de keeper die de bal net genoeg aantikte om de aanval onschadelijk te maken. Een kleine tien minuten is het wel raak. De keeper van Pancratius twijfelt of hij uit moet komen of niet, doet iets er tussenin, en de bal vliegt er in. 1-0 voor Uitgeest.

20140514-_HVD5698

Binnen het  half uur krijgt Uitgeest dan ook nog een penalty vanwege hands, en zo kijkt Pancratius al gauw tegen een 2-0 achterstand aan. “Het is bij ons dit seizoen gewoon veel te wisselvallig geweest.” Aldus Interim-trainer van Pancratius Guus Uhlenbeek.

In de tweede helft speelt Pancratius namelijk wat beter. Ze krijgen een handjevol kansen en de bal knalt zelfs op de paal. Het geluk en de scherpte ontbreekt. Als even later dan ook de 3-0 valt is het doek gevallen en is het zeker, Pancratius degradeert.

20140514-_HVD5785

“Dit is verschrikkelijk voor iedereen die bij de club betrokken is. Het is dit seizoen gewoon niet goed genoeg geweest.” Zegt Guus Uhlenbeek na de wedstrijd. “We hebben het vandaag ook niet kunnen laten zien. Chapeau voor Uitgeest, zij hebben gevochten als leeuwen. En bij ons lopen er ook een paar spelers die weten dat ze volgend seizoen ergens anders spelen, misschien heeft dat er ook wat mee te maken.”

20140514-_HVD5682

Uitgeest mag proberen zich via de nacompetitie proberen te handhaven. Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd op het programma. In Uitgeest is Hoofddorp, de ploeg van Jimmy Simons, de tegenstander.